Vilniaus oro uostas ketina rekonstruoti lėktuvų kilimo taką | Diena.lt

VILNIAUS ORO UOSTAS KETINA REKONSTRUOTI LĖKTUVŲ KILIMO TAKĄ

  • 1

Vilniaus oro uostas 2017 metų vasarą ketina vykdyti orlaivių kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos darbus.

Vilniaus oro uostas 2017 metų vasarą ketina vykdyti orlaivių kilimo ir tūpimo tako rekonstrukcijos darbus. Tokia data nutarta atsakingai įvertinus, kuriuo variantu bus pasiekta ilgalaikio rezultato ir kuris sukels mažiausiai nepatogumų oro uoste veiklą vykdančioms įmonėms ir keleiviams. Takas yra vienas svarbiausių oro uosto infrastruktūros dalių ir nuo jo geros būklės priklauso skrydžių ir keleivių saugumo užtikrinimas.

„Oro uosto veikla yra itin kompleksiška, todėl ir pokyčius norime ir turime suorganizuoti kuo labiau atsižvelgdami į visumą. Toks sprendimas dėl laiko priimtas siekiant visiems susijusiems asmenims – keleiviams, oro bendrovėms ir jų darbuotojams, oro uoste veikiančioms bendrovėms ir institucijoms, būsimiems darbų rangovams, ir paties oro uosto darbuotojams – suteikti kuo patogesnes sąlygas vykdyti veiklą ir kuo mažiau ją trikdyti ar trukdyti“, - sako Artūras Stankevičius, Vilniaus oro uosto direktorius.

Dabartinis kilimo ir tūpimo takas įrengtas 1958 m., pastarąjį kartą jo danga tvarkyta 2003-2004 m. Siekiant užtikrinti skrydžių saugą, atlikta daug tyrinėjimų bei analizių, pagal kurias buvo įvertinta dabartinė tako būklė, danga ir jo inžinerinių sistemų veikimas. Šiais duomenimis remtasi priimant sprendimą apie tako tvarkymo būdą ir planuojant visą procesą.

Šiuo metu Vilniaus oro uostas apie ketinamą vykdyti rekonstrukciją įspėjo visas oro bendroves ir veiklą oro uoste vykdančias įmones. Vėliau visiems susijusiems asmenimis bus pristatyta planuojama projekto eiga.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ups

O kokia įmonė atliks darbus/ Kas apskriati remontuoja Oro uosto teritoriją, pastatus, įrenginius? Kokie tų įmonių vadovai ir reali jų psichinė būklė, kodėl kai kurie net netiko tarnauti TSRS armijoje, kuo realiai serga ir gydosi privačiai?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS