Vilniaus pagalba medikams – nemokamos kelionės specialiais maršrutais | Diena.lt

VILNIAUS PAGALBA MEDIKAMS – NEMOKAMOS KELIONĖS SPECIALIAIS MARŠRUTAIS

  • 0

Medikus ir sveikatos specialistus į darbą ir iš jo Vilnius kviečia važiuoti nemokamais viešojo transporto autobusais. Nuo gruodžio 23 d. atnaujinami pavasario karantino metu kursavę „COVID herojų“ maršrutai – 91, 92, 93, pasiekiantys Santaros klinikas, Respublikinę Vilniaus universitetinę ir kitas ligonines. Be to, artimiausiu metu planuojamas ir papildomas specialus 94 maršrutas tiems medikams, kurie juda į Antakalnį, Vilniaus miesto klinikinę ligoninę.

„Šiuo sudėtingu laikotarpiu nuoširdžiai dėkojame medikams už atsakingą darbą ir norime palengvinti kasdienę jų rutiną – susisiekimą mieste. Jau prieš šventes sugrąžiname pavasarį kursavusius specialius maršrutus, operatyviai planuosime ir papildomą maršrutą tiems medikams, kurie dirba būtent Antakalnyje. Pirmojo karantino metu nemokamomis kelionėmis nuo balandžio iki birželio pasinaudojo virš 24 tūkst. medikų. Tikimės, kad šiuo metu tokia pagalba taip pat bus aktuali“, – sako SĮ „Susisiekimo paslaugos“ direktorė Modesta Gusarovienė.

Specialūs viešojo transporto maršrutai „COVID herojams“ kursuos kiekvieną dieną ryte ir vakare. Autobusai darbuotojus veš į gydymo įstaigas prieš prasidedant darbo laikui, o po jo parveš namo. Tikslius tvarkaraščius medikai ras čia.

Pačius maršrutus keleiviai atpažins stebėdami autobuso išoriniame ekrane (švieslentėje) matomus numerius – 91, 92, 93.

Autobusams važiuojant iš Santariškių į Stotį švieslentėje bus rodomos tokios maršruto kryptys:

91 (Į Stotį per Kalvarijų g.) COVID herojams;

92 (Į Stotį per Laisvės pr.) COVID herojams;

93 (Į Pilaitę per Justiniškes) COVID herojams.

Autobusams važiuojant iš Stoties į Santariškes švieslentėje bus rodomos tokios kryptys:

91 (Į Santariškes per Kalvarijų g.) COVID herojams;

92 (Į Santariškes per Laisvės pr.) COVID herojams;

93 (Į Santariškes per Justiniškes) COVID herojams.

Šie maršrutai sudaryti atsižvelgus į medikų darbo pradžios ir pabaigos laikus, išvykimo ir atvykimo stoteles bei viešojo transporto maršrutus, kuriais medikai įprastai važiuoja. Duomenys surinkti dar pirmo karantino metu atlikus Vilniaus mieste veikiančių valstybinių ir savivaldybės ligoninių darbuotojų apklausą. Toliau situacija bus stebima ir prireikus atliekami tvarkaraščių ar maršrutų pakeitimai.

GALERIJA

  • Vilniaus pagalba medikams – nemokamos kelionės specialiais maršrutais
  • Vilniaus pagalba medikams – nemokamos kelionės specialiais maršrutais
„Susisiekimo paslaugų“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS