Vilniaus paveldotvarkos programos startas: finansuos fasadų, balkonų, medinės architektūros tvarkymą | Diena.lt

VILNIAUS PAVELDOTVARKOS PROGRAMOS STARTAS: FINANSUOS FASADŲ, BALKONŲ, MEDINĖS ARCHITEKTŪROS TVARKYMĄ

  • 2

Sostinės savivaldybė informuoja, kad Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūra jau priima gyventojų prašymus finansuoti kultūriškai vertingų pastatų išorės tvarkymą.

Nuo šiol į dalinį finansavimą gali pretenduoti ne tik Senamiestyje, bet ir kituose rajonuose esančių istorinių pastatų savininkai.

Kaip rašoma savivaldybės pranešime, skiriama finansavimo dalis išauga nuo 40 iki 60 proc. pastatų išorės tvarkymui ir iki 80 proc. avarinės būklės balkonų bei kitų fasado elementų tvarkymui ar atkūrimui. Taip pat remiamas ir medinės architektūros, medinių langų ir durų atnaujinimas ar atkūrimas.

„Siekiame, kad istoriniai pastatai sostinėje atrodytų dar geriau, todėl siūlome savivaldybės pagalbą atnaujinant kultūros paveldą“, – pranešime cituojamas Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Siekiant užtikrinti didesnes gyventojų galimybes dalyvauti programoje padidinta Vilniaus miesto savivaldybės skiriama finansavimo dalis. Taip pat supaprastinama finansavimo gavimo tvarka – gyventojams nebereikės rengti projekto ir jo derinti su atsakingomis paveldosaugos institucijomis, rašoma pranešime.

Norintys pretenduoti į finansavimą iki balandžio 30 dienos turi pateikti prašymą dalyvauti programoje ir jame nurodytus dokumentus Vilniaus senamiesčio atnaujinimo agentūrai.

Vertinimo komisija per du mėnesius nuo prašymų priėmimo termino pabaigos išnagrinės prašymus ir sudarys siūlomų finansuoti projektų prioritetinę eilę.

Planuojama, kad pagal naująją programą atliekami tvarkybos darbai bus finansuojami nuo 2025-ųjų metų. Pinigai pastatų savininkus pasieks atlikus tvarkybos darbus.

 

GALERIJA

  • Vilniaus paveldotvarkos programos startas: finansuos fasadų, balkonų, medinės architektūros tvarkymą
  • Vilniaus paveldotvarkos programos startas: finansuos fasadų, balkonų, medinės architektūros tvarkymą
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

reikia gi prisiminė dėl ko jie ir reikalng

Likimas

Gal didingai padarys?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS