Vilniaus profsąjungos nepritaria privačiam vežėjui | Diena.lt

VILNIAUS PROFSĄJUNGOS NEPRITARIA PRIVAČIAM VEŽĖJUI

  • 0

Sostinės savivaldybės įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ profesinės sąjungos antradienį surengė piketą, kuriame protestavo prieš privataus vežėjo įtraukimą į miesto viešojo transporto sistemą, nerimaudamos dėl atlyginimų ir darbo vietų.

„Mes abejojame, ar galėsime ginti savo narius privatininkų įmonėse. Antra, abejojame, kad ten bus normalus, ne vokeliuose atlyginimas“, - pikete sakė 170 vairuotojų vienijančios Viešojo transporto nepriklausomos profesinės sąjungos tarybos narys Eugenijus Sivaikinas.

Vilniaus viešojo transporto darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Jonas Dekaminavičius, kurio organizacija vienija 1400 darbuotojų, teigė nesuprantantis, kodėl iš viešojo transporto eliminavusi mikroautobusus savivaldybė vėl siekia sugrąžinti privatų vežėją.

„Mums gresia bedarbystė. Be to, savivaldybė tikisi, kad privatus vežėjas pigiau nei savivaldybės įmonė veš už kilometrą. Bet tai jau buvo privatus sektorius pas mus ir mes jį su (mero Artūro) Zuoko pagalba išnaikinom. Privatus sektorius kuria šešėlinę ekonomiką, o A.Zuokas verkia, kad nemoka mokesčių“, - BNS sakė J.Dekaminavičius.

Vilniaus miesto savivaldybės Viešojo transporto poskyrio vedėjas Kastys Lubys teigė, kad konkurso, kurį ketinama skelbti sausį, sąlygose yra numatyta, jog privatus vežėjas, priimsiantis vairuotojus į darbą, pirmenybę turi skirti „Vilniaus viešojo transporto“ vairuotojams.

„Nuogąstauti nėra ko, nes konkursui atiduodama tik dalis maršrutų aptarnauti. Naujam vežėjui reikės vairuotojų ir sąlygose numatyta, kad pirmenybė turėtų būti teikiama priimant į darbą vairuotojus, dirbusius „Vilniaus viešajame transporte“, - BNS sakė K.Lubys.

Jo teigimu, privačiam vežėjui už nuvažiuotus kilometrus bus apmokama lygiai taip pat, kaip „Vilniaus viešajam transportui“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS