Vilniaus rajonas dar vaduojasi iš liūties gniaužtų: kai kur vandens gylis siekia daugiau nei metrą | Diena.lt

VILNIAUS RAJONAS DAR VADUOJASI IŠ LIŪTIES GNIAUŽTŲ: KAI KUR VANDENS GYLIS SIEKIA DAUGIAU NEI METRĄ

  • 0

Po antradienį kai kuriuos šalies miestus skalavusios liūties, ne visos gatvės yra sausos. Štai, pavyzdžiui, kelio atkarpa Avižieniai-Vilnius, ties viaduku, vis dar nepravažiuojama dėl telkšančio didelio kiekio lietaus vandens.

Vairuotojams nepavydėtinais vaizdais iš minėtos vietos pasidalyta socialiniame tinkle „Facebook“ esančioje grupėje „Reidas Vilniuje“. Tačiau vaizdo įraše matyti, kad, vis dėlto, atsiranda drąsuolių, tikinčių, kad jų automobiliai gali įveikti tokį gylį vandens, ir bandančių važiuoti. Tačiau, aišku viena, – vėliau be pagalbos neapsieinama.

„Padarė dvi žiedines sankryžas, o po viaduku – duobė, iš kurios niekur niekas nenubėga, ko čia tikėtis“, – stebėjosi po įrašu komentavęs Česlavas. „O kodėl žmonės bando važiuoti? Bala akina?“ – stebėjosi Justina.  „Gal galvoja, kad išdžius“, – šmaikštavo Anastasija.

„Geri projektuotojai pas mus, Vilniuje“, – kritikos strėles laidė Erikas. O Stanislavas jam antrino: „Na, taip, Štai, yla iš maišo ir išlindo – drenažai tai neįrengti – tik muliažas“.

Portalo žurnalistams susisiekus su bendrovės „Kelių priežiūra“ atstovais, atsakingais už minėtą 171 kelio atkarpą Avižieniai-Vilnius, esančią Vilniaus rajone, po viaduku, jie neslėpė – ši kebli situacija yra žinoma.

„Priežastis, kodėl liūties vanduo ten kaupiasi, paaiškės tada, kai kolegos išsiurbs ir pašalins vandenį nuo kelio. Siurbimo darbai pradėti vakar ir tęsiami dar šiandien, tik gal ne taip greitai kaip norėtumėme, bet pasitelkiame visus pajėgumus – tiek siurblius, tiek mašinas, kurios siurbia“, – sakė „Kelių priežiūros“ atstovė Giedrė Čekavičienė.

Pasak pašnekovės, kai kuriose vietose čia vandens gylis siekia 1,20 cm. „Prašome vairuotojų kantrybės ir, jeigu įmanoma, išvengti šio kelio ruožo“, – akcentavo G. Čekavičienė.

Rekordinis lietus

Kaip skelbia BNS, Vilniuje antradienį iškritęs stichinis lietaus kiekis buvo rekordinis, pranešė Hidrometeorologijos tarnyba.

Iki katastrofinio meteorologinio reiškinio pritrūko vos 0,3 mm.

Per liūtį Vilniuje registruota 79,7 mm kritulių per dvylika valandų. Iki katastrofinio meteorologinio reiškinio pritrūko vos 0,3 mm.

Šis stichinio lietaus atvejis Vilniuje yra rekordinis: ankstesnis kritulių kiekio per dvylika valandų rekordas sostinėje buvo 75 mm, registruotas 1988 metų rugpjūčio 23 dieną.

Vilniuje lyti pradėjo dar liepos 5-osios vakarą, o didžiausiais – 24,1 mm – kritulių kiekis iškrito liepos 6-ąją tarp devintos ir dešimtos valandos. Didžiausias kritulių intensyvumas registruotas naktį, per dešimt minučių tarp 4.50 val. ir 5 val. iškrito 10,6 mm.

Pasak meteorologų, tai kone visa mėnesio norma, sostinėje siekianti 92 mm.

Dalyje Lietuvos registruoti pavojingo lietaus atvejai, siekiantys 15−50 mm per mažiau nei dvylika valandų. Iš šių registruotų atvejų didžiausias – 48,2 mm – kritulių kiekis iškrito Alytuje. Labai intensyviai Alytuje lijo tarp 11.30 ir 12 val., kai per pusę valandos būta 33,6 mm kritulių.

Trumpa, bet labai intensyvi liūtis registruota ir Pakruojyje, čia per pusę valandos tarp 10.10 val. ir 10.40 val. iškrito 24 mm kritulių.

Pavojingi lietūs registruoti ir dalyje kitų meteorologijos stočių. Vis dėlto didesnėje Lietuvos dalyje kritulių nebuvo visai ar buvo mažai ir nei stichinio, nei pavojingo meteorologinio reiškinio kriterijus pasiektas nebuvo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS