Vilniaus rajono merė į diskusijas dėl Z. Jedinskio kalbų su opozicija nesivelia | Diena.lt

VILNIAUS RAJONO MERĖ Į DISKUSIJAS DĖL Z. JEDINSKIO KALBŲ SU OPOZICIJA NESIVELIA

  • 0

Lietuvos lenkų rinkimų akcijai-Krikščioniškų šeimų sąjungai (LLRA-KŠS) atstovaujanti Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst į diskusijas dėl skandalingo Zbignevo Jedinskio pareiškimo su vietos opozicija nesivelia.

Vilniaus rajono opozicijai priklausantys dešinieji ketvirtadienį viešai prakalbo, kad jiems kelia nerimą tai, jog LLRA-KŠS priklausanti Vilniaus rajono valdžia iki šiol tyli dėl Z. Jedinskio pasisakymų. Kaip viešai rašė Vilniaus rajono savivaldybės tarybos Centro-dešinės frakcijos seniūnas Gediminas Kazėnas, vietos valdžios nenoras aiškiai įvertinti Z. Jedinskio skandalingus pasakymus gali turėti neigiamos įtakos, nes, pasak jo, Vilniaus rajono visuomenė yra itin jautri iš Rusijos atkeliaujančiai dezinformacijai.

Į tokius opozicijai priklausančios frakcijos atstovo būgštavimus LLRA-KŠS priklausanti merė sureagavo formaliai.

„Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga jau pasisakė šiuo klausimu“, – Eltai atsiųstame komentare teigia M. Rekst.

Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga jau pasisakė šiuo klausimu.

Pastarąją savaitę Z. Jedinskis savo feisbuko paskyroje pareiškė, kad Lenkija turi palikti NATO ir ES ir sukurti sąjungą su Rusija. LLRA-KŠS lyderiai į tokį pareiškimą sureagavo akcentuodami, kad tai tik Z. Jedinskio nuomonė, kuriai partija nepritaria.

Dėl to viešojoje erdvėje LLRA-KŠS susilaukė nemažai kritikos. Visgi reaguojant į viešą pasipiktinimą, Z. Jedinskis apsisprendė stabdyti savo narystę LLRA-KŠS. Apie tai informavo LLRA-KŠS pirmininkas. Vėliau viešojoje erdvėje pranešta, kad partiją palieka įtakingi nariai: parlamentarė Beata Peatkevič, Vilniaus rajono vicemeras Robertas Komarovskis, Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narė Renata Cytacka.

ELTA primena, kad Vilniaus rajono opozicijai priklausantys politikai ketvirtadienį tvirtino, kad jų neįtikino tai, kaip į Z. Jedinskio pasisakymus sureagavo LLRA-KŠS. Pasak jų, aiškiai situacijos neįvertino ir iš LLRA-KŠS pasitraukę įtakingi politikai.

„Esant dabartinei geopolitinei ir informacinei situacijai, tai yra ypač pavojinga, žinant, kad nemaža dalis LLRA-KŠS rinkėjų toliau išlieka propagandinėje Rusijos ir Baltarusijos įtakoje. Todėl aiškios ir nedviprasmiškos žinutės pasiuntimas iš Vilniaus rajono LLRA-KŠS frakcijos savo rinkėjams būtų pirmas žingsnis, rodantis partijos vertybinės politikos krypties pokyčius ir tikrą, o ne deklaruojamą paramą Lietuvos euroatlantinei integracijai“, – rašoma pranešime.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS