Vilniaus savivaldybė informuoja: eiles į darželius vėl galima stebėti internetu | Diena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ INFORMUOJA: EILES Į DARŽELIUS VĖL GALIMA STEBĖTI INTERNETU

  • 1

Nuo šiandien, liepos 23 d., registruoti vilnius.lt svetainėje tėvai centralizuotoje prašymų pateikimo ir gyventojų informavimo sistemoje, skiltyje „mano darželis“ gali vėl stebėti vaiko vietą eilėje į darželį, informuoja Vilniaus miesto savivaldybė.
 
Vaikų, kurie pateko į darželį, tėveliai jau mato pranešimą, kad jų vaikas lanko darželį. Jie privalo artimiausiu metu atvykti į darželį ir pateikti visus būtinus dokumentus (asmens dokumentą, gimimo liudijimą ir jų kopijas).

Likusieji gali stebėti, kelintas jų vaikas yra tarp nepatekusiųjų į ikimokyklinio ugdymo įstaigą sąraše.

Kol kas negavę vietos darželyje tėveliai neturėtų nusiminti. Naujų ikimokyklinio ugdymo grupių formavimas vyks likusią vasaros dalį ir visą rudenį.

Šiuo metu vyksta vizitai į darželius ir iki šiol naudotos kitiems poreikiams darželių grupių patalpos remontuojamos pritaikant jas ugdomajai veiklai. Šiai dienai nuo birželio 1 d. yra įsteigta daugiau nei 20 naujų papildomų ikimokyklinio ugdymo grupių, kurias lankys per 400 darželinukų.

Globos namai, esantys Žolyno gatvėje, Antakalnyje, jau šį rudenį taip pat priims darželinukus. Rugsėjo mėnesį čia bus įsteigtos 3 naujos darželinukų grupės vidutiniškai po 10 - 15 vaikų, tai yra apie 40 vaikų. Globos namuose esančios trys šeimynos bus perkeltos į joms skirtas patalpas Vydūno ir Subačiaus gatvėse.

Mažojo Trinapolio darželio remontui šiuo metu yra skirta 400 tūkst. litų. Atlikus būtinus remonto darbus, rugsėjo mėnesį darželyje bus įsteigtos 3 papildomos grupės, t.y. be jau esamų 92 vaikų, darželį lankys dar apie 40 vaikų.

Liepos 10 d. su konkursą laimėjusia UAB „Irdaiva“ pasirašyta sutartis, pagal kurią Santariškių mikrorajone bendrovė suprojektuos ir pastatys modernų vaikų darželį už 13,636 mln. litų. Tai bus ketvirtas naujas valstybinis vaikų darželis Vilniuje per šalies Nepriklausomybės laikotarpį. Jame bus 12 grupių, kurias lankyti galės 206 vaikai. Darželis turėtų būti pastatytas per 18 mėnesių.

Dabartinėse Šolomo Aleichemo gimnazijos patalpose Viršuliškėse nuo 2014 m. rugsėjo 1 d. bus įkurtas 240 vietų vaikų darželis. Šolomo Aleichemo gimnazijai jau yra skirtos patalpos Žvėryne. Šiuo metu yra ieškomas finansavimas patalpoms Žvėryne sutvarkyti, kad Šolomo Aleichemo gimnazija galėtų įsikelti tenai. Iki 2014 m. rugsėjo 1 d. patalpos Žvėryne turėtų būti sutvarkytos ir į jas įsikeltų Šolomo Aleichemo gimnazija.

Iš viso nuo 2013 metų pradžios yra įsteigtos 1177 naujos vietos ikimokyklinio ugdymo įstaigose. Atsiradus galimybėms naujos grupės bus steigiamos ir po rugsėjo mėnesio. Primename, kad 2011/2012 m. sostinės darželiuose buvo papildomai įsteigta 920 vietų, o 2009/2010 m. – 460 vietų. Šiuo metu vietų trūksta vidutiniškai 600 vilniečių vaikų.

Vilniaus miesto savivaldybė primena, kad darželių eilės yra sudaromos atsižvelgiant į prašyme nurodytus prioritetus bei pirmumo teisę suteikiančias priežastis. Pirmumo teisė suteikiama tik tuo atveju, jeigu vaiko deklaruota gyvenamoji vieta yra teritorijoje, kuriai priskirtas darželis.

Pirmumo teisė suteikiama vaikams iš šeimų, kuriose auga trys ir daugiau vaikų. Taip pat vaikams, kuriuos augina vienas iš tėvų, ar kurių vienas iš tėvų turi ne daugiau kaip 40 proc. darbingumo lygio. Pirmumo teisę turės ir vaikai, kurių brolis ar sesuo lanko tą pačią įstaigą bei įstaigos darbuotojų vaikai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

liudvikas

labas arturai zuokai kodel ? jius toks ziaurus iskeldinat mus is zolyno globos namu I subaciaus ir vyduno gatve ? prasome labia palikti zolyno gatvejia 45 :(

SUSIJUSIOS NAUJIENOS