Vilniaus savivaldybė pasirašė sutartį dėl Žirmūnų irklavimo bazės projektavimo | Diena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ PASIRAŠĖ SUTARTĮ DĖL ŽIRMŪNŲ IRKLAVIMO BAZĖS PROJEKTAVIMO

  • 0

Vilniaus savivaldybė antradienį pranešė pasirašiusi sutartį su bendrove „Aketuri architektai“ dėl Žirmūnų irklavimo bazės projektavimo.

Naujoji sportinė ir neformaliojo ugdymo erdvė iškils buvusios irklavimo bazės vietoje, netoli Olimpiečių gatvės. Projektavimo darbų kaina – beveik 580 tūkst. eurų. Projektas bus parengtas iki 2025 metų pabaigos.

Į tarptautinį architektūrinės idėjos konkursą atsiliepė 13 projektavimo biurų, reikalavimus atitiko aštuoni pasiūlymai, rašomoa pranešime.

Naujoji irklavimo bazė bus statoma pagal konkurso nugalėtojos architektūros studijos „Aketuri architektai“ pasiūlytą idėją, pavadinimu „Kastytis“. Pasak savivaldybės, šis darbas laimėtoju pripažintas ir dėl išskirtinio siekio išsaugoti sklype gausiai augančius brandžius pakrantės medžius – statyti bazę pasiūlyta sklypo zonoje, kurioje yra apleisti nenaudojami pastatai.

„Neries krantinėje tiek sportininkai, tiek miestiečiai turės naują erdvę, kurioje galės sportuoti, leisti laisvalaikį. Tai bus moderni sporto erdvė, kokybiškai integruota į ją supančią aplinką. Tikiu, kad naujai kuriama infrastruktūra užaugins ne vieną sostinę garsinantį sportininką“, – pranešime sakė Vilniaus miesto savivaldybės meras Valdas Benkunskas.

Visas kompleksas įsikurs 1,5 ha plote. Pagrindiniame trijų aukštų irklavimo bazės pastate planuojamas projektuoti 569 kv. m ploto valčių elingas su sandėliu ir dirbtuvėmis, universali sporto salė, irklavimo baseino salė, treniruoklių, irklavimo treniruoklių ir gimnastikos salės, pirties patalpos, konferencijų patalpa, administracinės ir poilsio erdvės bei prieplauka mažiems laiveliams, kuri bus įkurdinta dabar sklype esančio apleisto Neries užutekio vietoje.

Skaičiuojama, kad kompleksas vienu metu galės priimti apie 150 lankytojų: čia bus sudarytos sąlygos sportuoti komandomis besitreniruojantiems ir pavieniams irkluotojams, baidarininkams, kanojininkams. Tikimasi, kad bazė bus pritaikoma ir gimnastikos, kūno rengybos sporto šakoms. Universalioje sporto salėje bus galima žaisti krepšinį, tinklinį, badmintoną, salės futbolą, rankinį, salės tenisą.

Teritorijoje numatyta vieta švartuoti valtis, trumpam sustoti kateriams ir išlipti keleiviams. Įlankoje bus suprojektuota pontoninė prieplauka, skirta laikyti aštuoniems kateriams. Taip pat planuojamos dvi pontoninės prieplaukos valčių nuleidimui į vandenį. Priešais projektuojamą elingą yra numatyta 600 kv. m kietos dangos aikštelė, kuri talpins dešimties šešiaviečių valčių stovus. Numatyti ir natūralūs bei dirbtiniai potvynių barjerai.

Projekte planuojama papildoma viešoji erdvė šalia įlankos. Joje – kavinė ir 40 automobilių stovėjimo vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS