Vilniaus savivaldybė plečia pedagogų kvalifikacijos studijų finansavimą | Diena.lt

VILNIAUS SAVIVALDYBĖ PLEČIA PEDAGOGŲ KVALIFIKACIJOS STUDIJŲ FINANSAVIMĄ

  • 0

Vilniaus savivaldybė plečia studijas, skirtas Vilniaus pedagogų reikiamoms kompetencijoms ir pedagogo kvalifikacijai įgyti.

Kaip trečiadienį pranešė savivaldybė, šiemet reikiamą kvalifikaciją galės įgyti 38 pedagogai, pernai tokių buvo 10. Pasak savivaldybės, taip kartu su Vilniaus švietimo pažangos centru siekiama spręsti mokytojų stygiaus sostinėje iššūkius.

„Vaikų Vilniuje kasmet daugėja, todėl natūralu, kad ir pedagogų poreikis auga. Susidarančiam pedagogų stygiui spręsti reikia pritraukti ir paskatinti daugiau žmonių, norinčių tapti mokytojais“, – pranešime sakė sostinės vicemeras Tomas Gulbinas.

Vicemerė Edita Tamošiūnaitė tvirtina, kad ikimokyklinis ugdymas svarbus tolesniam vaiko augimui ir vystymuisi, todėl norint užtikrinti šio ugdymo kokybę, būtini „ne tik pasišventę, bet ir profesionalumu pasižymintys specialistai“.

„Ikimokyklinio ugdymo įstaigose turime daug vaikus mylinčių specialistų, suteikėme jiems galimybę tobulinti savo kvalifikaciją, tobulėti patiems ir padėti tobulėti mūsų mažiesiems“, – sakė ji.

Per artimiausius metus pedagogo kvalifikaciją ar ikimokyklinio, priešmokyklinio ugdymo pedagoginės specializacijos kompetencijas įgis 38 Vilniaus pedagogai.

Gruodžio mėnesį studijas Mykolo Romerio universitete pedagogo kvalifikacijai įgyti pradėjo 18 Vilniaus miesto mokyklose dirbančių mokytojų, o Vilniaus kolegijoje „Vaikystės pedagogikos modulio programoje“, skirtoje ikimokykliniam ir pradiniam ugdymui – 20 lopšelių-darželių pedagogų.

Studijas Vilniaus savivaldybė skiria žmonėms, kurie šiuo metu dirba mokyklose, ketina tęsti pedagoginį darbą ateityje, turi mokyklos vadovo ir bendruomenės palaikymą. Neįgijus reikiamos kvalifikacijos, šie mokytojai netektų teisės dirbti mokytojais Vilniaus mokyklose.  

Kvietimai Vilniaus miesto savivaldybės finansuojamų studijų konkursams bus skelbiami pavasarį, Vilniaus švietimo pažangos centro puslapyje. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS