Vilniaus senamiestyje nutupdytą meno kūrinį išniekino antisemitiniais simboliais | Diena.lt

VILNIAUS SENAMIESTYJE NUTUPDYTĄ MENO KŪRINĮ IŠNIEKINO ANTISEMITINIAIS SIMBOLIAIS

  • 38

Vilniaus senamiestyje ant vienos iš pastato sienų neseniai atsiradęs meno kūrinys „Išminčius“ užkliuvo piktavaliams. Šalia jo atsirado antisemitiniai simboliai, kurie nuliūdino meno projekto, skirto istorinės atminties apie Vilniaus žydų bendruomenę atgaivinimui, atstovus. Jie žada kreiptis į teisėsaugą ir prašo žmonių pagalbos.

„Šiąnakt arba šįryt buvo išniekintas „Sienos primena“ kūrinys „Išminčius“. Grafiti kūrinys apipieštas antisemitiniais simboliais. Prašome atsiliepti įvykio liudininkus. Bet kokia informacija apie šį neapykantos ir vandalizmo aktą gali būti labai svarbi. Tai padaręs žmogus ar žmonės turi už tai atsakyti. Tikime, kad gyvenam valstybėje, kurioje neapykanta nėra ir nebus toleruojama“, – taip socialinio tinklalapio „Facebook“ paskyroje rašo „Sienos primena“ atstovai.

Portalui susisiekus su įrašo autoriais, pastarieji patikslino, kad kūrinys „Išminčius“ nutupdytas adresu Gaono g. 4 ir Švarco g. sankirtoje.

„Kol kas žinome tik tiek, kad vakar 21 val. šių nesantaiką kurstančių simbolių dar nebuvo, o vienas liudininkas apie 1.30 val. nakties sakėsi juos jau matęs“, – detalizavo projekto atstovai. 

Pasak jų, jau yra paruoštas pareiškimas policijai, jis bus perduotas artimiausiu metu.

„Prašome neabejingų žmonių pagalbos. Būsime dėkingi už bet kokią pagalbą išaiškinant nusikaltimą“, – į visuomenę kreipėsi „Sienos primena“ atstovai, su kuriais galima susisiekti feisbuko paskyroje.

GALERIJA

  • Vilniaus senamiestyje nutupdytą meno kūrinį išniekino antisemitiniais simboliais
  • Vilniaus senamiestyje nutupdytą meno kūrinį išniekino antisemitiniais simboliais
  • Vilniaus senamiestyje nutupdytą meno kūrinį išniekino antisemitiniais simboliais
  • Vilniaus senamiestyje nutupdytą meno kūrinį išniekino antisemitiniais simboliais
„Sienos primena“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Moviute

Zodis ,,nutupdytas ,,tai nei sis nei tas ,gal ,,nutapytas,,? O tas ,kuris prikeverzojo tai be komentaru ,trumpai :-purvina kiaule .

chiee

stai ten daug meno kuriniu liaudiesmenas livejournal com

Anonimas

Ir kam gadinti sienas su neaiškiais piešiniais?Kieno atvaizdas?Gal arabo,gal žydo,o gal ir bin Ladeno?Nežinom mes nieko apie jokį išminčių,ir susireikšminti žydams Lietuvoje nevertėtų.Sėdėtų sau tyliai ,ramiai,ir gyventų be problemų.O jei netinka ,tai yra jų tėvynė Izraelis,ir bus priimti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS