Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija atleidžia 38 darbuotojus: atskleidė, kas įvyko | Diena.lt

VILNIAUS TECHNOLOGIJŲ IR DIZAINO KOLEGIJA ATLEIDŽIA 38 DARBUOTOJUS: ATSKLEIDĖ, KAS ĮVYKO

Vilniaus technologijų ir dizaino kolegija (VTDK) atleidžia 38 darbuotojus, pranešė Užimtumo tarnyba. Iš viso mokymosi įstaigoje šiuo metu dirba 248 asmenys.

Anot tarnybos, apie atleidimą daugiausiai įspėta dėstytojų – penki . Taip pat atleidžiami įvairūs administracijos ir ūkio pareigybių darbuotojai.

„Atleidimo priežastys – darbuotojų nesutikimas su darbo santykių tęstinumu verslo ar jo dalies perdavimo atveju (...) vykdant Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos reorganizavimą prijungimo prie Vilniaus kolegijos būdu ir darbo santykių nutraukimas šalių susitarimu“, – Eltai paaiškino Užimtumo tarnyba.

Vyriausybė 2024 m. birželio 5 d. priėmė nutarimą „Dėl viešosios įstaigos Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos reorganizavimo jungimo būdu prijungiant viešąją įstaigą Vilniaus technologijų ir dizaino kolegiją prie viešosios įstaigos Vilniaus kolegijos, Vilniaus kolegijos statuto patvirtinimo, Vilniaus kolegijos savininkės teisių ir pareigų įgyvendinimo, buveinės nustatymo ir valstybės turto perdavimo pagal valstybės turto patikėjimo sutartį“. Juo buvo nuspręsta reorganizuoti Vilniaus technologijų ir dizaino kolegiją, ją prijungiant prie Vilniaus kolegijos nuo 2024 m. liepos 1 d.

VTDK skolos „Sodrai“ neturi.

VTDK susiformavo 2008 m. Vilniaus technikos kolegiją prijungus prie Vilniaus statybos ir dizaino kolegijos.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vilniaus mergas drąsiai galima į kariuomenę imti, nes

Ryte vilnietė kai nusiskuta barzdą ir ūsus, depiliuojasi plaukus ant rankų, kojų, nugaros, lieka dar smirdinčius bjaurius galvos plaukus nusiskusti ir ji nespėja nei į kolegiją, nei kur kitur, nei į darbo vietą po to mokslu baigus, nei motina būti negali, nes niekatra lytis. Ir visos ar profesorių, ar bankininkų, ar dizainerių, ar medikų, juristų, ar verslininkų iš UAB dukros su pavardėm ar Šūdbergaitė, ar Levisnkaitė, ar Klara, Sara arba Šmara. Tinka kariuomenei, kolegijų laikyti už biudžeto pinigus nėra reikalo, universitetus irgi teks uždaryt.

Ten tie komentatoriai ,pirma ne armija ,čia ruso ir bulba fašistų žodis. Kariuomenė Lietuvoje. O greitu laiku ,nieko neliks ,tik Vilniuje. ,nes jis okupuotas rusofašistų ir bulbų ,prisipirkusių ukrainiečių pasų. Visi kiti Lietuvos miesteliai išvyks į užsienį.

Anonimas

O KODĖL NEAPJUNGTI LSMU IR VETERINARIJOS AKADEMIJĄ..??? JUK RUOŠIA TUOS PAČIUS VETERINORIUS - VAKSERIUS....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS