Vilniaus universitete – 38 Ukrainos dėstytojai ir mokslo darbuotojai | Diena.lt

VILNIAUS UNIVERSITETE – 38 UKRAINOS DĖSTYTOJAI IR MOKSLO DARBUOTOJAI

Rusijai pradėjus karą prieš Ukrainą Vilniaus universitetas (VU) kolegoms šioje šalyje pasiūlė darbą pratęsti Lietuvoje – dėstytojai ar mokslo darbuotojai gali dėstyti ir vykdyti mokslinius tyrimus VU gyvai arba nuotoliniu būdu.

Kaip pranešė universitetas, šiuo metu VU tiek vietoje, tiek nuotoliniu būdu dirba 38 Ukrainos dėstytojai ir mokslo darbuotojai.

Viena iš įsidarbinusiųjų VU – istorijos mokslų doktorantė Tetiana Boriak iš Kyjivo nacionalinio Taraso Ševčenkos universiteto. Kovo pabaigoje ji pradėjo dirbti VU Istorijos fakultete.

„Jūsų šalyje, mieste ir universitete jaučiuosi jaukiai ir patogiai. Visa atmosfera aplinkui yra labai draugiška. Istorijos fakultetas labai greitai sureagavo į mano pagalbos prašymą, greitai paskyrė darbo vietą, supažindino su kolegomis. Esu labai dėkinga už galimybę tęsti savo tyrimus“, – VU pranešime cituojama T. Boriak.

Istorijos fakultete ji rašo disertaciją apie Holodomoro istoriją, nuo gegužės mėnesio bakalauro studentams skaitys paskaitas apie XX amžiaus Ukrainos istoriją, be to, šviečia Lietuvos visuomenę apie savo tiriamą mokslo sritį.

Jūsų šalyje, mieste ir universitete jaučiuosi jaukiai ir patogiai.

„Jau vedžiau istorijos pamoką vienos Vilniaus mokyklos vaikams, kalbėsiu apie Didįjį Ukrainos badmetį radijo laidoje. Esu atvira įvairiems pasiūlymams, susijusiems su Ukrainos istorijos populiarinimu, Holodomoru ir šiuolaikiniu Rusijos karu prieš Ukrainą“, – sako doktorantė iš Ukrainos.

Kita į VU atvykusi mokslininkė – Ukrainos nacionalinės mokslų akademijos tyrėja dr. Nataliia Mykhailova. Nors ji tik pradeda darbą VU Istorijos fakulteto Archeologijos katedroje, tačiau sako, kad pirmieji įspūdžiai apie naująją darbovietę teigiami ir labai malonūs.

„Visi darbuotojai mane priėmė labai šiltai, labai padeda ne tik darbo, bet ir asmeniniais reikalais. Didelę įtaką mano dabartiniam likimui turėjo Istorijos fakulteto dekanė Loreta Skurvydaitė. Esu sujaudinta tokio geranoriškumo“, – sako N. Mykhailova.

Pasak pranešimo, VU mokslininkė planuoja tęsti jau pradėtus tyrimus, skaityti paskaitas visuomenei, rašyti mokslinius straipsnius ir imtis naujų archeologijos mokslo temų.

Gairės: Vilniaus Universitetas, karas Ukrainoje, dėstytojai, mokiniai, ukrainiečiai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS