Vilniaus valdžia aiškinasi „Start Vilnius“ NT sandorius | Diena.lt

VILNIAUS VALDŽIA AIŠKINASI „START VILNIUS“ NT SANDORIUS

  • 0

Vilniaus miesto valdžia aiškinasi savivaldybės valdomos įmonės „Start Vilnius“ nekilnojamojo turto sandorius ir gavusi įmonės vadovų pasiaiškinimą svarstys, ar kreiptis į teisėsaugą, teigia savivaldybės administracijos vadovė.

Alma Vaitkunskienė BNS sakė, kad abejonės dėl „Start Vilniaus“ parduodamo NT savivaldybės administracijai kilo praėjusią savaitę.

„Kai tik savivaldybes administracijai praeitą savaitę kilo abejonės dėl „Start Vilniaus“ parduodamų daugelio turtinių vienetų kainų, pirmiausia skubiai peržiūrėjo parduodamo turto kainas ir nurodė turtą pardavinėti aukštesnėmis kainomis“, - BNS teigė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorė ir pridūrė, kad praėjusį ketvirtadienį turtas aukcione jau buvo parduodamas didesnėmis kainomis.

Pasak jo, taip pat atliekamas tyrimas ir dėl anksčiau „Star Vilniaus“ parduoto turto.

„Peržiūrime anksčiau „Start Vilniaus“ parduoto turto kainas ir kainų nustatymo būdus, taip pat pareikalavome įmonės vadovų pasiaiškinimų ir, atsižvelgiant į tyrimo rezultatus, spręsime dėl kreipimosi į teisėsaugą tikslingumo dėl įmonės įvykdytų sandorių“, - sakė A.Vaitkunskienė.

Portalas 15min.lt pranešė, kad dėl galimų finansinių machinacijų bendrovėje „Start Vilnius“, atleidžiamas jos direktoriaus pavaduotojas Rimantas Jurkšas. Pirmadienį, pasirodžius informacijai, kad R.Jurkšui priklausianti įmonė per paskolos sandorį iš „Start Vilniaus“ įsigijo nekilnojamąjį turtą, jis ir įmonės direktorius Simas Ramutis Petrikis buvo iškviesti į savivaldybę pasikalbėti su meru Remigijumi Šimašiumi.

Buvusio Vilniaus mero Artūro Zuoko partija Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) pirmadienį pranešė, jog kreipėsi į Vilniaus apygardos prokuratūrą, prašydama atlikti tyrimą dėl žiniasklaidoje pasirodžiusių faktų apie galbūt neskaidrų Vilniaus savivaldybės turto privatizavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS