Vilniaus valdžia savo kabinetų remontui išleido 300 tūkst. eurų | Diena.lt

VILNIAUS VALDŽIA SAVO KABINETŲ REMONTUI IŠLEIDO 300 TŪKST. EURŲ

Vilniaus miesto savivaldybės vadovų kabinetų remontui išleista 300 tūkst. eurų, opozicija kritikuoja valdžią dėl neūkiškumo.

Mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas BNS sakė, kad savivaldybės dangoraižio 19-ojo ir 20-ojo aukštų remontas buvo būtinas norint išplėsti vietų mero komandai bei iš esmės sutvarkyti reprezentacinę savivaldybės erdvę, kur priimami svečiai.

19-ojo aukšto remontą, įskaitant papildomus darbus, šią vasarą už 176 tūkst. eurų atliko bendrovė „Domipa“, su ja sudaryta dar 69,6 tūkst. erų sutartis 20 aukšto terasai tvarkyti.

Ši bendrovė vienintelė pateikė pasiūlymą savivaldybės įmonės – Vilniaus vystymo kompanijos (VVK) – skelbtuose mažos vertės pirkimuose.

Dar per 42 tūkst. eurų išleista baldams – kėdėms, minkštasuoliams, krėslams, kavos staliukams, posėdžių, registratūros ir darbo stalams, spintelėms su stalčiais, komodoms, virtuvės komplektui. Už 32 tūkst. eurų baldų pirkta iš bendrovės „Narbutas Lietuva“, už daugiau nei 10 tūkst. eurų – iš „DV projektai“. Be šių, pirkimuose apklausta ir bendrovė „Justura“, tačiau ji pasiūlymų nepateikė.

8 tūkst. eurų išleisti patalpoms projektuoti – darbus atliko „Paslaičio projektavimo biuras“.

19 aukšto plotas – 326 kvadratinių metrų, taigi vieno kvadratinio metro remonto kaina, neskaitant baldų, siekė 540 eurų.

Savivaldybė: remonto reikėjo ir dėl įvaizdžio

Komentare BNS savivaldybė nurodė, kad viršutiniai pastato aukštai, kur įsikūręs mero priimamasis, neremontuoti nuo 2004 metų, kai buvo pradėtas eksploatuoti pastatas Konstitucijos prospekte. Be to, dėl žemyn besisunkiančio vandens iš 20 aukšto terasos jau buvo kilusi avarinė situacija, neveikė terasos šildymo sistema, kai kurios plytelės buvo atšokusios.

„Tai matėsi ir vizualiai, ir buvo problemų su varvančiu stogu – per terasą pratekėdavo vanduo. Tai, kad patalpose matėsi vizualūs trūkumai, atsiradę dėl tekančio vandens ar natūralaus nusidėvėjimo, trukdė ir svarbiai jų funkcijai – reprezentacijai, kadangi šiuose aukštuose lankosi aukšto rango svečiai – kitų užsienio ir Lietuvos miestų merai, investuotojai, ambasadoriai“, – tvirtino savivaldybė.

Nurodoma, kad remontas atliktas ir siekiant pritaikyti patalpas mero komandai: iki remonto čia dirbo du patarėjai, mero kabinetą sumažinus perpus, kitoje pusėje įrengtos šešios darbo vietos visiems patarėjams, taip pat padidintas pasitarimų kambarių skaičius.

Anot savivaldybės, į minėtą sąmatą įeina ne tik statybos darbai (demontavimas, pertvarų, grindų, lubų įrengimas, apdailos ir kiti darbai), bet ir visos eksploatacinės medžiagos, techninė įranga, o remonto kainos apskaičiuotos pagal šių metų kovo rinkos kainas. Savivaldybė pabrėžia, kad už visas procedūras buvo atsakinga „Vilniaus vystymo kompanija“, todėl pirkimo detalių nekomentuoja.

Opozicija abejoja skaidrumu

Į remonto kainas dėmesį šią savaitę atkreipęs opozicinės Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) frakcijos seniūnas Žilvinas Šilgalis sakę, kad tiek remonto suma, tiek tai, jog rangos konkurse dalyvavo viena įmonė, kelia abejonių procedūrų skaidrumu.

„Galima remontą lyginti su Kauno „auksiniu tualetu“, dėl to jis ir vadinosi auksinis. Bet, prisimenu, kalbėta apie 0,5 mln. litais, čia – milijonas litais. Už tokią sumą galima du namus pastatyti, tad komentarų net nereikia“, – BNS teigė politikas.

Jis taip pat stebisi, kodėl VVK komisija rinkosi tik iš vieno dalyvio – „Domipos“ – pasiūlymo.

„Apklausoje dalyvauja tik vienas dalyvis, komisija renkasi iš vieno vieną, ir dar tokiomis kainomis. Palyginkime rinkos kainas ir bus viskas aišku: už balkonėlio plytelių uždengimą – 65 tūkst. eurų. Vagys ir tiek“, – piktinosi Ž. Šilgalis.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Kovotojas

O ką?! Už ką, bl..., kovojome?! Už ką kraują liejome?! Tai dabar jau ir kabinetų negalėsime normaliai atsiremontuoti?! Nu, na... !!!

Narcizas

Narcizas negali nespindėti.

Gediminas

Greiciau rinkimai, gal nebeisrinks tu tolerastu? Kas tame Vilniuje dedasi??? Kosmaras.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS