Vilniaus valdžiai – priekaištai dėl Lazdynų baseino | Diena.lt

VILNIAUS VALDŽIAI – PRIEKAIŠTAI DĖL LAZDYNŲ BASEINO

Premjeras Saulius Skvernelis ir Vyriausybės kancleris Algirdas Stončaitis trečiadienį per Ministrų kabineto posėdį žėrė pastabas Vilniaus valdžiai dėl statomo Lazdynų baseino.

Vyriausybė svarstė nutarimo projektą, kuriuo būtų iki 2021 metų nukeliama baseino statybų pabaiga ir padidinti projektui skiriamą sumą iki beveik 21,17 mln. eurų.

Iki šiol galiojančiame 2014 metais priimtame nutarime numatyta, kad baseiną numatyta baigti 2018 metais. Darbai užtruko užsitęsus Vilniaus savivaldybės ginčams su rangovu „Irdaiva“ dėl techninio projekto detalių.

S. Skvernelis kėlė klausimus, kodėl išaugo darbų sąmata, keitėsi objekto parametrai ir kodėl nuspręsta baseino valdymą perduoti privačiam verslui nepaisant to, kad jis statomas iš viešųjų pinigų.

„Tai mes investuojame valstybės turtą ir tada atiduodame privačiam koncesininkui daryti verslą?“ – kalbėjo ministras pirmininkas.

Pasak jo, tokiu būdu valstybė praranda galimybes nustatyti baseino kainas.

Vyriausybės kancleris atkreipė dėmesį, kad pakeitusi į „Active Construction Management“ pavadinimą „Irdaiva“ teismo paprašė iškelti jai bankroto bylą, ir kol kas nėra aišku, kaip tai paveiks statybas.

Tai mes investuojame valstybės turtą ir tada atiduodame privačiam koncesininkui daryti verslą?

„Aš siūlyčiau klausimą atidėti ir truputį dar padirbėti, jeigu galima“, – teigė A. Stončaitis.

„Tai į kitą posėdį pakvieskime ir savivaldybės atstovus, nes tų argumentų tikrai nematome dėl samatos padidėjimo, (...) dėl parametrų ir dėl koncesininko“, – tvirtino S. Skvernelis.

2014-aisiais planuota, kad baseinas kainuos ne mažiau kaip 5,8 mln. eurų (20 mln. litų).

Trečiadienį svarstytame nutarime numatytos 21 mln. 168 tūkst. eurų investicijos, iš jų – 14 mln. 793 tūkst. – Europos Sąjungos, 2 mln. 250 tūkst. – valstybės, dar 2 mln. 986 tūkst. – Vilniaus miesto savivaldybės, 1 mln. 139 tūkst. eurų – privačios lėšos.

Vykdant projektą taip pat didinamas anksčiau numatytas baseino plotas – nuo 7 tūkst. kvadratinių metrų iki 11 tūkst. 153 kvadratinių metrų.

Anksčiau savivaldybė skelbė, kad atrinktas koncesininkas turės pasirūpinti ir baseino interjeru, turės valdyti, administruoti, techniškai prižiūrėti baseiną bei jo teritoriją, atlikti patalpų apdailos, remonto, priežiūros darbus.

Lazdynų baseinas su 50 ir 25 metrų ilgio takeliais, šuolių į vandenį infrastruktūra bei pakeliamu dugnu statomas vietoje čia buvusio sovietmečiu statyto olimpinio baseino.

GALERIJA

  • Vilniaus valdžiai – priekaištai dėl Lazdynų baseino
P. Peleckio / Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS