Vilniaus viešojo transporto parką papildys 50 naujų autobusų | Diena.lt

VILNIAUS VIEŠOJO TRANSPORTO PARKĄ PAPILDYS 50 NAUJŲ AUTOBUSŲ

Sostinės viešojo transporto parką papildys 50 naujų – triašių žemagrindžių MAN – autobusų. Pirmieji nauji MAN „Lion‘s City G“ autobusai išriedės į sostinės gatves ketvirtadienį, o iki metų pabaigos – likusieji 45.

Naujuose triašiuose autobusuose bus 40 sėdimų ir 95 stovimos vietos. Šių autobusų salone bus įrengta šiuolaikinė keleivių informavimo sistema, vaizdo kameros, taip pat keleivių skaičiavimo sistemos. Siekiant maksimalaus keleivių komforto, autobusuose veiks Wi-Fi ryšys, bus įrengti USB įkrovimo lizdai.

Nepriklausoma klimato kontrolės sistema reguliuos vidaus temperatūrą, taip pat autobusuose bus įrengti „A juostos“ mygtukai, kurių pagalba vairuotojai galės fiksuoti incidentus ir tuos vairuotojus, kurie pažeisdami taisykles važiuoja viešajam transportui skirtomis A juostomis.

Perkami triašiai „MAN Lion‘s City“ autobusai yra varomi suslėgtomis gamtinėmis dujomis.

Autobusus savivaldybės įmonei parduoda konkursą laimėjusi Vokietijos MAN atstovė Lietuvoje bendrovė „Adampolis“.

Autobusus Vilniaus miesto savivaldybė pristatys ketvirtadienį. Pirkimo vertė – daugiau kaip 13 mln. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Anonimas

ai kaip visad pripirko persenusiu trantu is vakaru es,perdaze ir tipo nauji

to troleibusas

Kur jie pirks -kol gali vazines smirdanciais dizeliais apie troleibusus vilnius nesvarsto -autonomine eiga vilniui is fantastikos supratimo nulis -nors galetu eksperimento budu viena isigyt ir paleist i santariskes pavyzdziui -manau efektas butu realus-simasius net nesuvokia kad tokie autotroliai yra perka troleibusu lyg is praeito amziaus tik su wi kondicionieriumi ir mazos talpos-kvailiu banda ir pinigu svaistimas-kai europa eina atvirkstyniu budu vilnius eina maskvos pavyzdziu -nu nu dabar sugriaus sistema o veliau reikes atstatyt

Troleibusas

O ka VT daro su senu troleibusu parku? Palieka toliau vazineti? Geriau jau troleibusus su didele autonomine eiga pirktu nei dyzelinius autobusus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS