Vilniečiai kviečiami į Šnipiškių aikštės atidarymo šventę: laukia muzika ir pramogos vaikams | Diena.lt

VILNIEČIAI KVIEČIAMI Į ŠNIPIŠKIŲ AIKŠTĖS ATIDARYMO ŠVENTĘ: LAUKIA MUZIKA IR PRAMOGOS VAIKAMS

Vilniaus miesto savivaldybė kviečia gyventojus į naujos viešosios erdvės Šnipiškėse atidarymą.

Jis vyks balandžio 16 d., nuo 18 val., adresu Kintų g. 5.

Kaip skelbia savivaldybė, iškėlus garažus 84 arų sklype tarp Kintų ir Giedraičių gatvių įrengta Šnipiškių aikštė – pagrindinė bendruomenės lauko renginių erdvė su sporto ir vaikų žaidimų aikštelėmis, originaliu pasivaikščiojimų taku-tiltu ir terasomis, ant kurių įrengtos sėdėjimo vietos.

„Šnipiškių transformacijų metu didelį dėmesį skiriame viešųjų erdvių tinklo sukūrimui. Tikimės, kad ši aikštė taps ne tik kaimynų susibūrimų, švenčių vieta, bet į ją užsuks ir aplinkinių biurų darbuotojai. Šnipiškės keičiasi – jose telpa tiek savitumą išlaikę tradiciniai mediniai pastatai, tiek šiuolaikiški biurai. Kuriame įvairų, daugiasluoksnį miestą, kuriame prioritetą teikiame bendruomenių poreikiams“, – sako Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Šnipiškių atidarymo šventėje balandžio 16 d. koncertuos folko grupė „Kūjeliai“. Taip pat netrūks pramogų visai šeimai – vaikai bus kviečiami į piešimo edukaciją, muilo burbulų šou. Susirinkusieji bus vaišinami vafliais ir karštais gėrimais.

Šnipiškių aikštės sutvarkymas ir įrengimas kainavo 1,95 mln. eurų, iš jų 1,2 mln. eurų skirta iš ES regioninės plėtros fondo. Savivaldybė aikštei įrengti skyrė 586 tūkst. eurų, likusi dalis – valstybės biudžeto lėšos. 

GALERIJA

  • Vilniečiai kviečiami į Šnipiškių aikštės atidarymo šventę: laukia muzika ir pramogos vaikams
  • Vilniečiai kviečiami į Šnipiškių aikštės atidarymo šventę: laukia muzika ir pramogos vaikams
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS