Vilniečiai sostinės gimtadienį švęs vakarieniaudami Kaune | Diena.lt

VILNIEČIAI SOSTINĖS GIMTADIENĮ ŠVĘS VAKARIENIAUDAMI KAUNE

Šeštadienį kiek daugiau nei tūkstantis vilniečių turėtų vykti į Kauną, kur sostinės gimtadienio proga vaišinsis kauniečių dovanojama vakariene.

Kaune vienu metu vyks 333 vakarienės, iš jų 58 bus skirtos nepažįstamiems vilniečiams, o 275 – draugams bei bičiuliams.

Kelionė autobusu pirmyn ir atgal daugeliui sostinės gyventojų bus nemokama.

Pernai Kauno miesto savivaldybė vilniečiams siūlė panašią dovaną – ne tik nemokamą kelionę, bet ir nemokamas ekskursijas bei nuolaidas pasilinksminimų vietose.

„Galima sakyti, Kaunas suformavo tradiciją, kaip Vilnius turi švęsti savo gimtadienį. Tai yra sveikintinas dalykas, bandymas atkreipti dėmesį, bandymas pramušti informacinę erdvę nuo visų neigiamų žinučių ir panašių žinučių, pasiūlyti žmonėms tam tikras pramogas ir panašius dalykus“, – BNS sakė viešųjų ryšių agentūros „Nova Media“ vyresnysis partneris Arijus Katauskas.

Pasak jo, Kauno dovana yra gerai apgalvotas, nedaug kainuojantis projektas, kuris pretenduoja tapti tradicija.

Kauno mero atstovas Tomas Grigalevičius BNS teigė negalintis pasakyti, kiek autobusų veš vilniečius į laikinąją sostinę, tačiau garantavo, jog problemų nekils.

„Dar dėliojame skaičius, žiūrime, kiek vilniečių naudosis šiuo pasiūlymu, ir tada priimsime sprendimus dėl reisų skaičiaus. Bet bus, kiek reikės“, – sakė jis.

Vilniaus miesto 695-asis gimtadienis buvo švenčiamas ketvirtadienį – 1323 metų sausio 25 dieną Lietuvos didysis kunigaikštis Gediminas parašė laišką, kuriuo pakvietė krikščionis, pirklius, karius, amatininkus, žemdirbius ir dvasininkus iš viso pasaulio atvykti į Lietuvą.

Tai pirmasis rašytinis šaltinis, kur paminėtas Vilniaus vardas.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

ar

ne lenku su zydeliais issigando o gal jau ruosiasi deportuotis kas zino kokie /Dievo/ keliai?.....

Anonimas

Matai koks gudrus;žino su kuo draugauti...O saviems kauniečiams dovanėlė-brangiausias šildymas.Ko jau čia taip linksma?Vargsta kauniečiai,mokesčiai didžiausi,visur nevalyta,slidu,o jam mat tik baliai rūpi.Juk ir žmonelę palaidojęs,galgi rimtumo ir liūdesio kažkiek priklausytų...

piarinė akcija su žiniasklaidos papirkinėjimu ?

ar negėda Jakilaičių ir Tapinų šeimoms ? Sėdėti prie išrinktųjų vieningo stalo, o ne kartu su eiliniais viniečiais ir kauniečiais ? Pavalgėte, pabučiavot ranką, dabar privalote pašlovinti. Gėda.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS