Vilnių skalavo galinga liūtis: kai kurios gatvės – nepravažiuojamos, skendo automobiliai | Diena.lt

VILNIŲ SKALAVO GALINGA LIŪTIS: KAI KURIOS GATVĖS – NEPRAVAŽIUOJAMOS, SKENDO AUTOMOBILIAI

Nuo pat šventinės dienos ryto pliaupiantis lietus užtvindė sostinės gatves bei jau sugebėjo pridaryti bėdų. Dėl nespėjančio į kanalizaciją subėgti vandens ne vienoje atkarpoje susidarė didžiulės balos, kuriose skęsta ne tik automobiliai, bet ir autobusai. 

Socialiniuose tinkluose pasirodė nuotraukos iš Vilniaus gatvių. Vairuotojai praneša, kad dėl didelio vandens kiekio gatvės yra sunkiai pravažiuojamos. Situacija Geležinio vilko gatvėje – ypatingai sunki, kai kurie automobiliai įstrigo dėl užklupusios liūties, o kai kurie yra beveik visiškai apsemti.

Vairuotojai ieško išeičių važiuodami per šaligatvius ar bandydami iš balų mašinas išstumti patys.

Tiesa, šmaikštumo internautams nepritrūko ir šįkart, komentaruose gyventojai jau planuoja vandens pramogas, raginant išbandyti maršrutą baidarėmis po miesto gatves.

 

 

Situacijai vis blogėjant ir miestiečiams informuojant ne tik apie patvinusias gatves, bet ir apie telkšantį vandenį daugiabučių namų laiptinėse, Vilniaus gatves tvarkanti bendrovė „Grinda“ teigia, kad ėmėsi veiksmų. Gatves prižiūrinti bendrovė sako, kad viskas yra kontroliuojama, avarinės tarnybos ekipažai ir šalina intensyvaus lietaus padarinius. 

Jei pastebite sunkiai pravažiuojamų ruožų, prašoma skambinti trumpuoju telefono numeriu 1355.

Jau iškrito stichinis lietaus kiekis

Hidrometeorologai praneša, kad sostinėje iškritęs kritulių kiekis pasiekė stichinį lygį.

„Valstybės dieną Vilnius pasitinka ežerais gatvėse. Apie 6–7 val. ryto prasidėjęs lietus nesiliauja iki šiol, ir žemesnės vietos tampa sunkiai pravažiuojamos. Iki šiandien 9 val. ryto Vokėje esanti stotis užfiksavo 45 mm. lietaus, tačiau dabar jau 11 val. ir stichinis lietaus kiekis (daugiau nei 50 mm) jau yra iškritęs. Per artimiausias valandas smarkus lietus nesitrauks“, – informuojama socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje „Orai ir klimatas Lietuvoje“.

Kai kur – apsunkintas pravažiavimas

Įmonė „Susisiekimo paslaugos“ skelbia, kad liūtis įsismarkavo ir šiuo metu apsemtos Ateities ir Dūkštų g., keičiasi viešojo transporto judėjimas:

Ateities g. į Santariškių pusę: 2G, 34, 55, 57, 69, 75, 76 ir 87 maršrutų autobusai važiuoja Baltupių, Kalvarijų, Mokslininkų g.

Dūkštų g.: 43, 75 maršrutų autobusai važiuoja Ozo, Buivydiškių g.

Kai kurios gatvės nepravažiuojamos. „Dėl nepravažiuojančių automobilių sustojęs eismas G. Vilko g. ties įvaža į Edukologijos žiedą (nuo Ukmergės g. pusės). Apsunkintas pravažiavimas ir po žiedu link tunelio. Taip pat nuo Vingio parko ties tuneliu. Apsunkintas pravažiavimas G.Vilko g. ties Ozo g. viaduku abejomis kryptimis, Kareivių g., G.Vilko g. po Giraitės žiedu“, – rašoma įmonės socialinio tinklo „Facebook“ paskyroje.

„Facebook grupės „Reidas Vilniuje“ vaizdo įrašai.

Buvo neišvažiuojamų vietų

„Šiuo atveju esame ties stichinio reiškinio riba, kai per 12 valandų iškrinta daugiau kaip 50 mm kritulių. Turint omeny, kad šitas kritulių kiekis iškrito vos per kelias valandas, labai natūralu, kad keliose vietose lietaus nuotekų tinklų pajėgumų tiesiog neužteko“, – BNS sakė „Grindos“ Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius.

„Juoba, kad švenčių išvakarėse buvo nupjauta žolė mieste, ji ne visur buvo surinkta, tai reiškia, kad lietus nuplovė ją ant gatvių paviršiaus, užkišo kanalizacijos groteles, vanduo negalėjo subėgti greitai“, – tvirtino jis.

Anot „Grindos“ atstovo, problematiškiausia buvo Geležinio Vilko gatvė, kadangi intensyviausiai lietus smogė šiauriniams miesto rajonams – Šeškinei, Pašilaičiams, Fabijoniškėms, Jeruzalei, Baltupiams.

„Problema ta, kad lietaus nuotekos iš šių rajonų teka vieninteliu kolektoriumi Geležinio Vilko gatve. Ten sutekėjo didžiuliai lietaus srautai ir kai kuriuose vietose gana talpaus kolektoriaus pajėgumų nebeužteko“, – aiškino E. Steponavičius.

Anot jo, Geležinio Vilko gatvė buvo apsemta dviejuose vietose. Po Konstitucijos prospektu žiedu buvo įstrigęs vienas automobilis, eismas nukreiptas žiedu viršumi.

„Problematiška dalis vienu metu buvo Geležinio Vilko tunelis“, – sakė „Grindos“ atstovas.

Jo teigimu, vairuotojai turėtų būti atsargūs važiuodami Geležinio Vilko gatve, nes ja dar teka gana didelis vandens srautas.

E. Steponavičius sakė, kad dėl lietaus eismas vienu metu buvo pristabdytas Neries gatvėje.

„Silpnėjant lietui situacija mieste turėtų susireguliuoti“, – sakė „Grindos“ atstovas.

Jis teigė, kad Geležinio Vilko gatvėje rekonstravus lietaus nuotekų sistemą, tokių problemų turėtų nebekilti.

 

 

GALERIJA

  • Vilnių skalavo galinga liūtis: kai kurios gatvės – nepravažiuojamos, skendo automobiliai
  • Vilnių skalavo galinga liūtis: kai kurios gatvės – nepravažiuojamos, skendo automobiliai
  • Vilnių skalavo galinga liūtis: kai kurios gatvės – nepravažiuojamos, skendo automobiliai
  • Vilnių skalavo galinga liūtis: kai kurios gatvės – nepravažiuojamos, skendo automobiliai
  • Vilnių skalavo galinga liūtis: kai kurios gatvės – nepravažiuojamos, skendo automobiliai
  • Vilnių skalavo galinga liūtis: kai kurios gatvės – nepravažiuojamos, skendo automobiliai
  • Vilnių skalavo galinga liūtis: kai kurios gatvės – nepravažiuojamos, skendo automobiliai
Stop kadrai ir „Facebook grupės „Reidas Vilniuje“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Ką reiškia žodis skalauti ?Ar tai nesusiję skalbiniais?

Anonimas

Kokiu reikia būti neapsakomu debilu, kad bandyti automobiliu perplaukti upę. Bet Vilniuj tokių tikrai netrūksta.

Audrius

Visgi Dievas yra ! Skandina "vaivorikstiniu" lizda !
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS