Vilniuje atidaromas psichologinių paslaugų centras šeimai | Diena.lt

VILNIUJE ATIDAROMAS PSICHOLOGINIŲ PASLAUGŲ CENTRAS ŠEIMAI

Vilniuje atidaromas naujas psichosocialinių paslaugų centras vaikams, suaugusiems ir jų šeimoms, patiriantiems psichikos sveikatos sunkumų.

Tai – kol kas vienintelis tokio pobūdžio centras Lietuvoje, kurį įkūrė ne pelno siekianti VšĮ „Penki pojūčiai“.

Naujajame terapijos ir konsultacijų centre dirbs aukštos kvalifikacijos specialistų komanda: psichologai, socialiniai darbuotojai, kūno ir judesio, dailės, DIRFloortime ir kiti terapeutai, taikys komandinį intervencijos modelį dirbant su kiekvienu vaiku ir jo šeima.

Centre bus naudojama unikali technologija audiovizualinei stimuliacijai – specialiai sukurta Sensorinė įranga. Veiks sensorinis kambarys, kuriame vyks terapiniai užsiėmimai vaikams, turintiems autizmo spektro arba elgesio, emocijų, dėmesio ir kitų raidos sutrikimų.

Centre taip pat veiks savipagalbos grupės tėvams, auginantiems sutrikimų ar negalių turinčius vaikus. Taip pat bus teikiamos specialistų konsultacijos tėvams, pedagogams, socialiniams darbuotojams.

Specialistai pastebi, kad Lietuvoje vis dar išlieka didžiulis bazinių psichosocialinių paslaugų trūkumas šeimoms, kuriose auga vaikas su sutrikimais ar negaliomis. Šeimos dažnai neranda pagalbos, kurios jiems reikia.

Ilgametė specialistų patirtis išmokė, kad darbas su vaiku prasideda nuo jo socialinės aplinkos pažinimo ir pasitikėjimu grįsto ryšio kūrimo. Pranešama, kad centre taikomas holistinis pagalbos modelis atliepia visų poreikių ir įgūdžių lavinimą – emocinių, socialinių, psichologinių, akademinių, komunikacinių ir kt. Terapijos orientuojamos į prasmingo ir gilaus ryšio su vaiku ir jo šeima sukūrimą, kuriuo remiantis galima modeliuoti elgesį ir komunikaciją. Užsiėmimai ir terapijos vyks tiek individualiai, tiek ir grupėse.

Nuo 2016 metų dirbdami su visos Lietuvos švietimo ir socialinėmis įstaigomis, „Penki pojūčiai“ pastebi, kad jose nuolat daugėja klientų – tiek vaikų, tiek suaugusių, patiriančių įvairių raidos sutrikimų, negalių, psichikos sveikatos sunkumų ir emocinių iššūkių. Per šiuos darbo metus organizacija sukūrė ir pagamino naujos kartos technologiją, vadinamą „Sensorine įranga“. Ji leidžia greitai ir efektyviai sukurti lengvai valdomą audiovizualinę stimuliaciją, kuri padeda vaikui ar suaugusiajam nusiraminti, susikaupti, pasiruošti mokytis ar kitai veiklai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS