Vilniuje – Baltijos karinė konferencija: aptars saugumo ir gynybos iššūkius | Diena.lt

VILNIUJE – BALTIJOS KARINĖ KONFERENCIJA: APTARS SAUGUMO IR GYNYBOS IŠŠŪKIUS

  • 1

Ketvirtadienį Vilniuje prasideda Baltijos karinė konferencija, skirta apžvelgti Vakarams keliamus saugumo ir gynybos iššūkius.

„Vakarai turi prisitaikyti prie besikeičiančios aplinkos, reaguoti į pasaulinius ir regioninius saugumo iššūkius ir ginti savo piliečius. JAV lyderystė, Europos įsipareigojimai ir tvirtas transatlantinis ryšys labai svarbūs atliekant šias užduotis“, – apie šių metų konferencijos tikslą sakė krašto apsaugos viceministras Margiris Abukevičius.

Pirmąją konferencijos dieną vyks uždara Krašto apsaugos ministerijos (KAM) inicijuota diskusija, skirta karinėms pratyboms „Zapad 2021“ ir jų padariniams aptarti.

Pagrindinę konferencijos programą sudarys trys sesijos, skirtos tokioms aktualijoms kaip Rusijos ir Kinijos keliami saugumo iššūkiai euroatlantinei bendruomenei, NATO atgrasymo ir gynybos politika ar naujųjų technologijų įtaka euroatlantinės bendruomenės ateities saugumui aptarti, pranešė KAM.

Dalyvauti tarptautinėje konferencijoje pakviesti aukšto lygio Lietuvos ir užsienio šalių pareigūnai, kariuomenės ir akademinės bendruomenės atstovai.

Baltijos karinė konferencija pirmą kartą surengta 2019 metais. Nuo pat pradžių organizatoriai siekė, kad ji taptų aukšto lygio forumu, kuriame būtų aptariamos saugumo ir gynybos aktualijos, pabrėžiant reikšmingą regioninę dimensiją.

Konferenciją organizuoja KAM ir Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

JAU VIRŠ 31 METŲ "GINAMĖS"...

Neabejoju - po tos konferencijos bus papildytas NATO biudžetas. Neabejoju ir tuo, kad kai kieno kišenės irgi papilnės. Tai geras, patikimas ir seniai išbandytas metodas patuštinti SAVO PILIEČIŲ pinigines...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS