Vilniuje bus atvertas naujas paplūdyms: ką svarbu žinoti gyventojams? | Diena.lt

VILNIUJE BUS ATVERTAS NAUJAS PAPLŪDYMS: KĄ SVARBU ŽINOTI GYVENTOJAMS?

  • 3

Lietus ir vėsuma, panašu, traukiasi ir į šalį atkeliauja šiltesni orai. Tam jau ruošiasi sostinės paplūdimius prižiūrinti „Grinda“. Poilsiautojai paplūdimiuose jau laukiami, vilniečiams atveriama ir nauja poilsio vieta. O trys iš visų Vilniaus paplūdimių pretenduoja į mėlyną vėliavą. Tai prestižinis įvertinimas europiniu mastu.

Plačiau šia tema kalbėjo „Grindos“ komunikacijos skyriaus vadovas Egidijus Steponavičius.

– Kai važiavome prie Žaliųjų ežerų paplūdimio, matėme remonto darbus. Negi šiemet paplūdimys neveiks?

– Paplūdimys veiks, nors šiuo metu Vilniuje turime trylika, o šiais metais planuojame atidaryti ir keturioliktą paplūdimį. Planuojame, kad kolegos iki maudymosi sezono pradžios padarytų dviračių takų. Tai reiškia, kad Balsių ežero paplūdimys bus pasiekiamas ne tik automobiliais, bet ir dviračiais.

– Trys paplūdimiai Vilniuje yra unikalūs tuo, kad gaudavo mėlyną vėliavą. Ką reiškia toji mėlyna vėliava?

– Mėlynoji vėliava – tam tikras tarptautinis paplūdimių kokybės įvertinimas, atpažįstamas visame pasaulyje. Visai netrukus komisija vėl rinksis ir spręs, ar suteikti mums mėlynąją vėliavą, ar ne.

– Paplūdimius skirstote zonomis? 

– Stengiamės visus paplūdimius organizuoti taip, kad būtų atskiros zonos. Pavyzdžiui, pasyvesnio poilsio zonos, yra iškylų zonos, kur išalkę gali pasikepti dešrelių ar mėsos, sporto aikštynų zonos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Sklido gandai, kad Vilniaus laukia dar vienas paplūdimys, tai kur?  

– Paplūdimys bus Naujojoje Vilnioje, Vilnios upėje. Atnaujinsime infrastruktūrą, galbūt įrengsime papildomas žaidimo aikšteles.

– Kaip gyventojai žiūri į naujus paplūdimius, naujas poilsio zonas prie vandens telkinių?

– Pastaraisiais metais su Vilniaus miesto savivaldybės specialistais stengiamės paplūdimius perkelti truputį toliau. Pernai sutvarkėme Dvarčionių ežero paplūdimį. Iš vietos bendruomenės sulaukėme nuogąstavimų dėl saugumo ir panašių dalykų. Tačiau pasirodo, kad ten kasdien, vasaros metu, dirba gelbėtojai, o naktimis teritoriją prižiūri prižiūrėtojai. Sezono pabaigoje gavome bendruomenės padėką už tai, kad viskas įvyko labai gražiai ir tvarkingai.

– Šiemet vėl rinksite gelbėtojų komandą. Kokie reikalavimai jiems taikomi?

– Svarbiausia, kad žmonės nebijotų vandens, mokėtų plaukti, labai svarbu bendravimas su žmonėmis, nes gelbėtojų darbas – ne tik gelbėti įkritusį į vandenį žmogų, bet ir mokėti dirbti tą provincinį darbą. Planuojame priimti apie 50 papildomų gelbėtojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Senai sakiau, kad Vilnius - erkė ant Lietuvos kūno!

Kad yra likusi Lietuva, Vilnius prisimentatik per atostogas.

As

Svarbiausia vilnieciams tai suprasti kad stadiono NEBUS....

Puiku,

tie paplūdimiai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS