Vilniuje dėl Vatikano kardinolo vizito bus eismo ribojimų | Diena.lt

VILNIUJE DĖL VATIKANO KARDINOLO VIZITO BUS EISMO RIBOJIMŲ

  • 0

Vilniaus miesto savivaldybė praneša, kad 2016 m. gegužės 7-9 dienomis Vilniuje su oficialiu vizitu lankysis Vatikano kardinolas  J. E. Pietro Parolin ir jo vadovaujama delegacija.

Numatytomis dienomis galimi trumpalaikiai eismo ribojimai Senamiesčio teritorijoje ir aplinkinėse gatvėse. Policija, siekdama užtikrinti sklandžią vizito eigą, prašo eismo dalyvių laikytis Kelių eismo taisyklių ir eismo reguliuotojų nurodymų. Artėjant specialiajai transporto priemonei su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais) švyturėliais ir specialiaisiais garso signalais, pėstieji neturi pradėti eiti per važiuojamąją dalį, o esantys važiuojamojoje dalyje privalo nedelsdami iš jos pasitraukti. Pro stovinčią specialiąją transporto priemonę su įjungtu mėlynu ir raudonu arba tik mėlynu švyturėliu vairuotojas privalo važiuoti tokiu greičiu, kad prireikus galėtų tuoj pat sustoti nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams.

Eismo dalyviai  privalo nedelsdami duoti kelią artėjančiomis specialiosioms transporto priemonėmis su įjungtais mėlynais ir raudonais (arba tik mėlynais švyturėliais) ir specialiaisiais garso signalais ir jų lydimoms transporto priemonėms. Transporto priemonių vairuotojai keliuose, privalo sustoti dešiniajame kelkraštyje, kai jo nėra, - prie dešinio važiuojamosios dalies krašto (keliuose su skiriamąja juosta sustoti  privalo tik ta pačia kryptimi judančios transporto priemonės). 

Eismo dalyviai privalo netrukdyt atlikti pareigų transporto priemonių su įjungtais oranžiniais švyturėliais vairuotojams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS