Vienos sostinės gatvės gyventojai dėl duobių keikia valdininkus: norisi verkt | Diena.lt

VIENOS SOSTINĖS GATVĖS GYVENTOJAI DĖL DUOBIŲ KEIKIA VALDININKUS: NORISI VERKT

  • 2

Netoli Vilniaus centro, šalia Markučių, Kuprijoniškių gatvėje – didžiulės duobės, pilnos vandens. Gyventojai skundžiasi, kad žiemą per jas neina nei išvažiuoti, nei išeiti pėsčiomis. Ir taip gyvena jau ne pirmą dešimtmetį, praneša LNK.

„Labai sunku. Nežinau, kas mūsų šiai gatvei yra. Norisi verkti. Niekas neišvažiuoja, senyvo amžiaus žmonės negali nueiti į parduotuvę. Mes mokame už kelius, už viską. Kodėl mes tokie nuskriausti šioje gatvėje?“ – skundėsi vietos gyventojas Jonas.

Jis tikino, kad neseniai į gatvę buvo atvykusi ir „Grinda“.

„Druskos privarė prie vieno namo. Atvažiavo ir apsigręžė – jie patys nieko negali daryti, nepravažiuoja. Paskui atvažiavo žmonės, kvietė ekskavatorių ir juos išvežė. Čia reikia gaisrininkų, ar ką? Sunku“, – šnekėjo jis.

Pasak Jono, gyventojai negali netgi savo vaikų nuvežti į mokyklą.

„Vaikai sėdi namuose, negali išvažiuoti žemos mašinos. Viskas. Čia reikia tik su traktoriais“, – pridūrė vyras.

Jonas aiškino, kad su tokiomis duobėmis gyventojai bando susidoroti patys – pila į jas žvyrą. Jis sakė, kad savivaldybė padėti nesiruošia – siūlo nebent apmokėti pusę gatvės remonto kainos. Tuomet esą vienam namui tai kainuotų apie 10 tūkst. eurų.

„Rašėme į savivaldybę. Kur mes nerašėme? Niekas mūsų net nepriima į tą savivaldybę. Tegul meta tuos medžius sodinti, tegul tvarko gatves“, – piktinosi Jonas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Kita gyventoja antrino: duobes sunku ir apvažiuoti, ir apeiti pėsčiomis.

„Jeigu pėstute, tai su auliniais batais virš kelių, tada galima. Ir dar reikia ant batų kabliukų, kad neišsidrėbtum į balą. O važiuojant reikia tarp dantų liežuvio nelaikyti. Mano vyras turi truputį aukštesnę mašiną „Volkswagen“, tai jis dar pravažiuoja. Vakar buvo užstrigusi kaimynų mašina, ją ištraukė su tralu. Jei įšoki į duobę ir netyčia užgesti, tai jau nebeiššoksi iš tos duobės be pagalbos“, – pasakojo ji.

Tegul R. Šimašius su nauja žmona atvažiuoja pasivažinėti mūsų gatve – nepatiks jam. Ir mums nepatinka.

Moteris teigė, kad dėl tokių duobių jaučiasi pikta, be to, kenčia vyro automobilis – jis periodiškai taisomas.

„Tankų poligonas“, – gatvę, kurioje gyvena, pavadino dar vienas jos gyventojas.

Kuprijoniškių gatvėje gyvenantis pensininkas sakė tą patį: savivaldybė nekreipia į šią problemą dėmesio.

„Jau nusibodo rašyti savivaldybei raštus. Atvažiuoja ir sako: „čia pravažiuoja mažai mašinų, mums neapsimoka. Susidėkite pinigus, tada prisidėsime ir mes“. Tegul R. Šimašius su nauja žmona atvažiuoja pasivažinėti mūsų gatve – nepatiks jam. Ir mums nepatinka. Niekaip išvažiuoti negaliu“, – tikino pensininkas.

Stop kadras

„Čia skaitosi Vilniaus centras, o gatvės būklė – nežinau. Mes, kaimynai, esame giliame šoke. Aš čia gyvenu apie 20 metų, pastoviai taip ir vyksta. Atveža truputį žvyro, palygina ir tiek žinių, darbai baigti. Vakar buvo atvažiavę pabarstyti kelių, tai kai „Grindos“ barstytuvas važiavo, galvojau, kad jis pames ratus. Jeigu dar taip snigs, nežinau, man atrodo, kad net barstytuvas nepravažiuos. Pavyzdžiui, vasarą jie buvo atvažiavę palyginti šios gatvės. Tai buvo juokas: atvežė juodžemio kažkokio, po kelių dienų palijo ir buvo tas pats, kas dabar – duobės ant duobių. Čia yra juokinga“, – piktinosi dar vienas vyras.

Norisi verkti. Niekas neišvažiuoja, senyvo amžiaus žmonės negali nueiti į parduotuvę.

Situaciją pakomentavo Arūnas Visockas, Vilniaus savivaldybėje laikinai einantis Infrastruktūros skyriaus vedėjo pareigas.

„Šita gatvė, kaip ir kitos gatvės yra miesto gatvių sąraše. Gatvė yra žemiausios D kategorijos, akligatvis su žvyro danga. Tokių gatvių su žvyro danga mes mieste turime apie 400 km. Norint įrengti asfaltą, reikėtų aprengti techninį projektą, kuriame būtų išspręstas tiek pėsčiųjų judėjimas, tiek lietaus vandens surinkimo klausimai, ir tada pradėti įgyvendinimo darbus. Kadangi miestas turi pasitvirtinęs kriterijus, kuriais vadovaujantis yra išreitinguojami projektai, kurie bus projektuojami ir įgyvendinami mieste, šita gatvė yra įtraukta į sąrašą, bet yra pačiame gale. Kaip vieną iš kriterijų galėčiau paminėti ir eismo intensyvumą, ir viešojo transporto eismą, ir eismo įvykius, ir gyventojų, gyvenančių aplink tą gatvę 200 metrų atstumu, skaičių. Lyginant su kitomis gatvėmis, ji yra pačioje apačioje“, – sakė A. Visockas.

Jis negalėjo pasakyti, kiek metų gyventojams teks laukti, iki kol savivaldybė imsis remonto.

„Gyventojams, kaip ir kitiems miesto gyventojams, buvo pasiūlytas sprendimas prisidėti dalinai finansuojant gatvės statybą“, – tikino pašnekovas.

A. Visockas tvirtino, kad savivaldybė gatvę prižiūri.

„Žiemos laikotarpiu nuo žvyro dangos valomas sniegas, gausiai pasnigus. Žiemos laikotarpiu duobės netvarkomos, todėl, kad jei pradėsime jas tvarkyti, užpilsime tas duobes, tas užpiltas gruntas atsiras šalia duobių atitirpus, ir duobė pasidarys dar didesnė. Todėl gatvės prižiūrimos tik vasaros laikotarpiu – greideriuojamos ir, esant reikalui, papilamas žvyro skaldos mišinys“, – aiškino A. Visockas.

„Ir kituose žvyrkeliuose žmonės skundžiasi, visi nori asfalto prie savo namų. Šiandien miestas negali užtikrinti viso 400 km išasfaltavimo, todėl ir buvo sudaryti prioritetai, kur pagal skirtą finansavimą yra investuojama“, – teigė jis.

GALERIJA

  • Vienos sostinės gatvės gyventojai dėl duobių keikia valdininkus: norisi verkt
  • Vienos sostinės gatvės gyventojai dėl duobių keikia valdininkus: norisi verkt
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ne pd'Rąstas \\\\\..../////

Toje gatvėje apgyvendinkite bent vieną pd'Rąstą viskas bus išasfaltuota.

Kaip supratau , ten ne šeip gatvė , ten - akligatvis !

Vadinasi judėjimas ten minimalus , todėl jei nebūtų apkiautę tie gatvelės "vairuotojai" , galėtų puikiai susitvarkyti patys su savivaldybės parama. O jei dešimtmečiais laukia piršto nejudindami, tai ilgai dar lauks , kol mana pradės snigti....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS