Vilniuje informacija apie virusą – lietuvių, lenkų, rusų kalbomis | Diena.lt

VILNIUJE INFORMACIJA APIE VIRUSĄ – LIETUVIŲ, LENKŲ, RUSŲ KALBOMIS

  • 2

Vilniaus miesto savivaldybė, padedant Lietuvos paštui, inicijuoja trikalbę informacinę kampaniją apie koronavirusą.

Planuojama miestiečiams išsiųsti apie 200 tūkst. laiškų lietuvių, lenkų ir rusų kalbomis su informacija apie taikomą visuotinį karantiną, pranešė sostinės savivaldybė.

Minėtoje informacijoje nurodoma, kad gyventojai, nesilaikydami karantino taisyklių, kelia pavojų sau ir kitiems, todėl primygtinai prašoma nesibūriuoti lauke, neleisti vaikų į žaidimų aikšteles, daugiau laiko praleisti namuose ir laikytis socialinės distancijos.

Taip pat raginama reguliariai plauti rankas, vėdinti namus, valyti paviršius, maisto pirkti didesniais kiekiais ir kuo rečiau, informuojama, kad atidedamas komunalinių mokesčių mokėjimas ir pan.

„Norime, kad kiekvienas vilnietis turėtų pagrindines žinias, kokios yra karantino taisyklės ir kokia prevencija saugantis nuo viruso. Nors informacijos daug, tačiau vis dar matome, kad dalis žmonių negavo tokios informacijos, todėl naudosime ir šį kanalą – tiesioginių laiškų“, – teigė Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius.

Visuotinis karantinas Lietuvoje dviem savaitėms įvestas kovo 16 dieną, jį planuojama pratęsti.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Teisingai butu :

Lietuviu, anglu , vokieciu , prancuzu , italu, ispanu. arabu , rusu

Pilietiškas

Matai prie ko orivedė profesionali vyriausybė - per 30 metų laisvos Lietuvos rusakalbiai negebėjo/nenorėjo pramokti valstybinės lietuvių kalbos? Ar ne siaubingas jų elgesys? Nuo kada UK, JAV ir kitur gali susikalbėti ne valstybine kalba?! Štai kidėl Tamošunienė? Tomaševskij, Narkevičius ir kt. sukiai rezga lietuvišką sakinį- jie 30 m. ignoravo Lietuvos įstatymą! O dabar sėdi ( nefurba) vyriausybėje? Absurdas pas mus! Trim kalbom infirmacija- dar vienas kvailių sprendimas jau virusuotoje ( ne tik korona virusu, bet ir rusiškuoju) Lietuvoje!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS