Vilniuje įsivyraus vokiška atmosfera – su maršais ir vokišku maistu | Diena.lt

VILNIUJE ĮSIVYRAUS VOKIŠKA ATMOSFERA – SU MARŠAIS IR VOKIŠKU MAISTU

  • 11

Savaitgalį, rugpjūčio 14-16 dienomis, Vilniuje įsivyraus vokiška atmosfera – su maršais, vokišku maistu ir gėrimais nuo penktadienio ūš lietuviškoji „Oktoberfest" versija, vyks BMW automobilių pasirodymas, o po Vilnių su gidu bus galima pasivažinėti dviračiais - be jų vokiški miestai neįsivaizduojami.

Bavariškos muzikos grupė „Allegretto band“ taps lietuviškojo „Oktoberfest" žvaigžde. Muzikantai pasipuoš autentiška bavariška atributika – kostiumais, kuriuos jiems padovanojo vokiečiai. Daugiausia skambės vokiška-austriška instrumentinė kapelijų muzika, maršai.

Kam teko būti festivalyje Bavarijoje, įsitikins, kad vilnietiškojo „Oktoberfest“ atidarymo ceremonija bus  panaši į originalią – su statinės kamščio išmušimu, kuris suteikiamas garbingam svečiui, specialiu himnu. Susirinkusiųjų lauks daug tradicinių žaidimų, vokiškas maistas, kuris specialiai šiai šventei užsakytas iš Vokietijos.

„Oktoberfest“ muzikos ir maisto šventė Vilniaus rotušės aikštėje prasidės penktadienio pavakare. Šeštadienį ir sekmadienį maistu bus galima mėgautis visą dieną iki 22 valandos, šeštadienį ir  sekmadienį – muzikinė programa.

Tradicinio vokiško maisto bus galima paragauti ne tik Rotušės aikštėje, Maistas bus ruošiamas ir menų fabriko „Loftas“ maisto zonoje „Open Kitchen“ bei Halės turguje.

Vokiškos dvasios Vilniui suteiks ir BMW automobiliai. Pamatyti lietuvių mėgstamiausius BMW automobilius bus galima šeštadienį Gedimino prospekte tarp Jogailos ir A. Vienuolio gatvių.

Kasdien „Vokiškų atostogų" svečių lauks apie dešimt įvairių teminių ekskursijų, tarp kurių ir ekskursija dviračiais „Vilniaus kontrastai vokiečio akimis".

Kitų ekskursijų gidai sieks atskleisti vokiečių kultūros pėdsakus Vilniuje – tai ekskursijos „Vokiečių gatvė ir vokiečiai Vilniuje", „Menas kaizerio laikais: tarp propagandos ir realybės", „Guten Tag, Vilniau!", „Vokiškai kalbantys kraštai ir Lietuvos didžiųjų kunigaikščių rūmai", „Vilniaus vokiečių pėdsakų beieškant", taip pat audioekskursijos autobusu „Neįprastos Vilniaus istorijos".

Šeimų lauks Lukiškių aikštė. Čia bus galima stebėti iš Vokietijos atvykusio mago Tobias Campoverde pasirodymą, teatro pasirodymus, ragauti patiekalų iš greta esančių maisto vagonėlių.

„Vokiškos atostogos“ vilniečiams ir miesto svečiams taip pat siūlo sudalyvauti nemokamame kompozitoriaus Liudvigo van Bethoveno kūrinių koncerte Šv. Kotrynos bažnyčioje, orientavimosi žaidime „Vokiškojo Vilniaus istorijos", „Dūmų fabriko" šventėje, nemokamuose kino seansuose.

GALERIJA

  • Vilniuje įsivyraus vokiška atmosfera – su maršais ir vokišku maistu
  • Vilniuje įsivyraus vokiška atmosfera – su maršais ir vokišku maistu
  • Vilniuje įsivyraus vokiška atmosfera – su maršais ir vokišku maistu
  • Vilniuje įsivyraus vokiška atmosfera – su maršais ir vokišku maistu
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Anonimas

net ketvirta ryto sostineje buvo pilna vilniaus gatve alkasu ir sieno dumu smarve tvyrojo

Kokia virtuve?

Pelmeni i vodka

Rusiska

Virtuvė prie širdies kiekvienam Galit pezet kiek norit Su tais hansais ir jų edalu tik bezdejimas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS