Vilniuje moksleiviams bus leista grįžti į mokyklas, bet tik vasarą | Diena.lt

VILNIUJE MOKSLEIVIAMS BUS LEISTA GRĮŽTI Į MOKYKLAS, BET TIK VASARĄ

Vilniuje nuo birželio 1-osios moksleiviams bus leista grįžti ir į pačias mokyklas, tačiau tai turėtų būti daugiau išimtis, BNS sakė sostinės vicemeras Vytautas Mitalas.

„Rekomenduojame pamokas nuotoliniu būdu vesti iki birželio 1-osios. O nuo to laiko iki mokslo metų pabaigos, kurios neankstiname, skirti laiką spragoms užpildyti, projektinei veiklai, nuotoliniam mokymui apibendrinti ir, jei leidžia viruso situacija – veikloms pačiose mokyklose, siekiant, kad mokslo metai baigtųsi su kuo geresniu psichologiniu klimatu vaikams“, – teigė vicemeras.

Anot jo, tikimasi, kad tai bus aktualiausia pradinių klasių moksleivių tėvams, siekiantiems grįžti į darbus, bet to negalintiems padaryti dėl nuotolinio vaikų mokymosi.

Rekomenduojame pamokas nuotoliniu būdu vesti iki birželio 1-osios.

Vicemeras sako, kad net ir ministro rekomendacijose dėl brandos egzaminų laikymo tvarkos numatyta leisti ne daugiau nei devynis moksleivius į klasę, tad tai turėtų būti taikoma ir įprastiniam mokymuisi.

„Kaip atrodytų klasė, kurioje yra trigubai didesni skaičiai ir mokyklos pilnos mokinių jau birželio pradžioje? Turime laikytis reikalavimų ir įsivaizduoti masinio grįžimo kol kas nėra jokio pagrindo“, – tvirtino V. Mitalas.

Klaipėdos švietimo įstaigos mokslo metus baigs dirbdamos nuotoliniu būdu, ilgiausiai, iki birželio 12-osios, mokysis vyresnieji moksleiviai, sako Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas.

Kauno miesto savivaldybė kol kas konsultuojasi su Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir ekspertais bei galutinį sprendimą dėl mokyklų žada priimti artimiausiu metu, BNS sakė Kauno mero patarėjas Tomas Jarusevičius.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Anonimas

Kam vasara mokyntis dar jai jau mokinasi notuoliniu bunu

Komentaras

Tai gal dar rugpjūčio mėn. dar porą savaičių galima eiti į mokyklą, repeticija prieš rugsėjį būtų dar geresnė. Dvylyktokams iš viso pailsėt nereikia. Durnių laivas.

klausimas

Kokia iš to nauda vaikams? Du mėnesius buvo uždaryti, tai nors vasarą bent kažkiek sustiprėtų. Kas per besmegeniai, žodžių trūksta
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS