Vilniuje pradeda veikti „Uber“ pavėžėjimo paslauga | Diena.lt

VILNIUJE PRADEDA VEIKTI „UBER“ PAVĖŽĖJIMO PASLAUGA

  • 1

„Uber“ skelbia pilotinės pavėžėjimo paslaugos pradžią Vilniuje.

Pavėžėjimas leidžia daugiau žmonių naudotis mažesniu skaičiumi automobilių bei suteikia įvairių naudų miestams. Šios naudos išvardytos Vilniaus miesto savivaldybės ir bendrovės „Uber“ anksčiau pasirašytame pasitikėjimo memorandume: 

- Aplinkosauginė nauda – mažiau kelionių privačiais automobiliais leidžia mažinti eismo spūstis ir aplinkos taršą

- Transporto nauda – papildomos galimybės jau esamai viešojo transporto sistemai

- Pasirinkimo galimybės vartotojui – ypač tiems, kurie neturi nuosavo automobilio

- Saugumas – ypač mažinant neblaivių vairuotojų skaičių

- Ekonominė nauda – lanksčios ekonominės veiklos ir mokestinių pajamų galimybės

„Uber“ naudoja mobiliąją aplikaciją išmaniajame telefone tam, kad sujungtų kur nors vykti norinčius žmones su pavėžėti galinčiais savarankiškai dirbančiais vairuotojais. Visuose iOS ir Android operacinėse sistemose veikianti aplikacija naudoja žemėlapius su GPS funkcija tam, kad rastų arčiausiai esantį vairuotoją, dažniausiai esantį vos už kelių minučių kelio.

Užsakęs paslaugą, pakeleivis ekrane mato vairuotojo nuotrauką, jo/jos vardą ir automobilio markę, modelį ir numerį bei gali stebėti, kaip automobilis atvyksta realiu laiku. Aplikacija informuoja pakeleivį apie vairuotojo atvykimą, todėl dienos, kai reikėjo laukti automobilio šaltyje ar lietuje jau praeitis.

Kiekvienas „Uber“ platformoje užsiregistravęs vairuotojas-partneris yra praėjęs griežtą teistumo ir vairavimo istorijos patikrą, turi vairuotojo pažymėjimą bei ne mažesnę kaip 2 metų vairavimo patirtį. Jų automobilis yra ne senesnis kaip 10 metų, turi bent keturias duris, yra švarus ir geros techninės būklės.

Kelionės metu pakeleivis gali pasidalinti planuojamu atvykimo laiku ar suteikti galimybę savo draugams ar artimiesiems realiu laiku žemėlapyje stebėti kelionės maršrutą bei sužinoti, kada laukti atvykstančiojo. Kelionės pabaigoje visiškai nereikia rūpintis dėl apmokėjimo, nes kelionė užbaigiama be grynųjų pinigų – apmokėjimas automatiškai įvykdomas mobiliojoje aplikacijoje naudojant kredito kortelę, sujungtą su naudotojo sąskaita.

Atvykus į tikslą elektroniniu paštu automatiškai išsiunčiama kelionės ataskaita, kurioje pateikiama detali paslaugos kaina, informacija apie vairuotoją ir tikslus kelionės maršrutas. Šios funkcijos leidžia užtikrinti didesnį saugumą bei beprecedentį patogumą.

„Pavėžėjimo paslauga mūsų nuostabiame Vilniaus mieste gali iš tiesų paskatinti daugiau žmonių naudotis mažesniu skaičiumi automobilių. Mes buvome priblokšti skaičiaus žmonių, norinčių dalyvauti mūsų pilotiniame projekte. Dėl to nekantriai laukiame momento, kai galėsime su vietos ir nacionalinės valdžios atstovais pasidalinti mūsų rezultatais“, – sakė Vytautas Černiauskas, „Uber“ operacijų vadovas Lietuvoje.

Pirmoji „Uber“ paslaugą Lietuvoje išbandė TV laidų vedėja ir visuomenininkė Beata Tiškevič.

„Aš tikrai mėgavausi pirmąja „Uber“ kelione, kuri buvo greita, patogi ir saugi. Kadangi pati automobilio nevairuoju, labai dažnai naudosiuosi šia paslauga, nepraleisiu progos pabendrauti su vairuotojais, man įdomu, ką jie veikia. Labai žaviuosi „Uber" idėja, manau, kad Vilniuje netruks žmonių, kurie pamils šią paslaugą“, – sakė Beata.

Veiklos pradžios Vilniuje proga „Uber” šį savaitgalį dovanoja net iki 5 nemokamų kelionių! Kiekvienos kelionės kaina iki 20 €, o bendra visų kelionių vertė siekia iki 100 €! Akcija galioja nuo lapkričio 19 d. 10:00 val. ryto iki 22 d. 23:59 val. Norint pasinaudoti pasiūlymu tereikia atsidaryti „Uber" programėlę ir pradėti kelionę.

GALERIJA

  • Vilniuje pradeda veikti „Uber“ pavėžėjimo paslauga
  • Vilniuje pradeda veikti „Uber“ pavėžėjimo paslauga
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

UBER

Gaukite 10€ nuolaidą su kodu: uberlithuania10

SUSIJUSIOS NAUJIENOS