Vilniuje prasideda pasaulio baltarusių konferencija | Diena.lt

VILNIUJE PRASIDEDA PASAULIO BALTARUSIŲ KONFERENCIJA

  • 15

Penktadienį Vilniuje prasideda dvi dienas truksianti pasaulio baltarusių konferencija, skirta aptarti diasporos veiklą.

„Baltarusijos diaspora vaidino nepaprastai svarbų vaidmenį 2020–2021 metais. Pasaulio baltarusiai išėjo į savo miestų gatves, palaikė iniciatyvas ir streiko komitetus, dirbo su užsienio politikais, kėlė klausimus užsienio spaudoje. Šalia tradicinių bendruomenių, kurios tapo neatsiejama Baltarusijos demokratinio judėjimo dalimi, atsirado dešimtys organizacijų ir iniciatyvų“, – teigiama konferencijos rengėjų pranešime.

Dvi dienas konferencijos dalyviai diskutuos apie pokyčių planą ir strategiją, baltarusių išeivijos projektus ir kampanijas, taip pat apie iniciatyvų, buvusios kandidatės į prezidentus Sviatlanos Cichanouskajos biuro ir Koordinavimo tarybos bendradarbiavimą

Konferencijoje Vilniuje planuoja dalyvauti 40 organizacijų atstovai iš 27 šalių. Dalis dalyvių atvyks gyvai, dalis bendraus per nuotolį.

Lietuva ir kitos Vakarų šalys pernai rugpjūčio 9-ąją vykusius prezidento rinkimus vadina suklastotais ir nepripažįsta Aliaksandro Lukašenkos teisėtai išrinktu Baltarusijos prezidentu.

Opozicijos kandidatė S. Cichanouskaja, tvirtinanti, kad rinkimus laimėjo ji, buvo priversta išvykti iš šalies ir gyvena Lietuvoje.

Po rinkimų Baltarusijoje kilo masiniai protestai, kurie buvo numalšinti jėga ir represijomis, šalyje iki šiol vyksta aktyvistų teismai.

Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kaunietis

Neveltui Lukasenka sake Vilnius baltarusijos miestas

Švanc'berg \\\\\\.....//////

Vėl tą ožiuko kekšę kiša.Tegul jis jai kiša.

Kada baigsis ....bus teisiama už vaikų ir žmonių skurdinimą

Vėl gyvulys pasirodė........dar gaji........toliau mulkina žmones prisidengdamas patriote.....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS