Vilniuje – protestas prieš aplinkai žalą darančias korporacijas | Diena.lt

VILNIUJE – PROTESTAS PRIEŠ APLINKAI ŽALĄ DARANČIAS KORPORACIJAS

  • 2

Vilniaus V. Kudirkos aikštėje penktadienio popietę rengiama protesto akcija prieš aplinkai žalą darančias korporacijas.

„Demonstracijos tikslas – skleisti žinią apie beatodairišką aplinkos teršimą, gamtinių išteklių išnaudojimą, augmenijos ir gyvūnijos naikinimą, kurį vykdo greitosios mados, transporto, mėsos bei kitos pramonės“, – feisbuke teigia renginio organizatoriai.

Jie ragina didžiąsias įmones adekvačiai reaguoti į klimato krizę ir imtis veiksmų.

Pastaraisiais mėnesiais Europoje tūkstančiai jaunuolių ėmė jungtis į švedų aktyvistės Gretos Thunberg (Gretos Tunberg) inicijuotą judėjimą už kovą su klimato kaita „Penktadieniai ateičiai“ (Fridays for Future).

Demonstracijos tikslas – skleisti žinią apie beatodairišką aplinkos teršimą, gamtinių išteklių išnaudojimą, augmenijos ir gyvūnijos naikinimą.

Aktyvistės įkvėpti paaugliai penktadieniais užuot sėdėję pamokose dalyvauja demonstracijose, tačiau toks jaunimo įsitraukimas sulaukė prieštaringos politikų reakcijos.

Mokslininkai sutaria, kad prie klimato šilimo prisideda žmogaus ūkinė veikla, dėl kurios didėja vadinamąjį šiltnamio efektą sukeliančios dujos.

Besikeičiantis klimatas daro įtakos ir Lietuvai – dažnesni atlydžiai žiemą kenkia keliams, statybų sektoriui, dėl staigesnių orų pokyčių ir ilgesnių sausrų kenčia ūkininkai.

Lietuvos Vyriausybė sako, kad kovojant su klimato kaita siekiama didinti energinį efektyvumą, mažinti automobilių taršą.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Kvailučių ir miesto dykaduonių užsiėmimas....

Va

Va pries ka reiki streikuoti o ne apie klimato kaita nesamones kliedeti na syla oras ir ka su efrais saule uzdenksit

SUSIJUSIOS NAUJIENOS