Vilniuje rengia dirbtuves apie viešąjį ir privatų projektų finansavimą | Diena.lt

VILNIUJE RENGIA DIRBTUVES APIE VIEŠĄJĮ IR PRIVATŲ PROJEKTŲ FINANSAVIMĄ

Be jau tradicinių dirbtuvių Tbilisyje ir Varšuvoje, kino agentų mokymai SOFA organizuoja trečiąsias dirbtuves Vilniuje.

Rugsėjo 11-15 dienomis atrinkti SOFA alumnai turės galimybę pristatyti savo projektus patyrusiems privatiems investuotojams ir viešųjų Europos kino fondų atstovams. Naujosiose dirbtuvėse SOFA siūlo dalyviams ir jų kultūriniams projektams tiesioginę prieigą prie galimų finansavimo partnerių viešajame bei privačiajame sektoriuose.

Kino kultūros vadybos mokykla SOFA - tai mokymai perspektyviems kino profesionalams, kurių metu jie vysto, randa finansavimą ir įgyvendina inovatyvius projektus, skirtus nacionalinei ir tarptautinei auditorijai. Tarptautiniame kontekste ši iniciatyva yra unikali tuo, kad didžiausią dėmesį skiria ne režisieriams ar prodiuseriams, o kino kultūros vadybininkams, agentams ir ambasadoriams iš Vidurio ir Rytų Europos, Vokietijos, Graikijos, Izraelio, Centrinės Azijos bei Kaukazo.

Nuo 2013 m. SOFA aktyviai remia projektus, susijusius su Europos kino rinka ir skatinančius nacionalinių kino industrijų struktūrinį vystymąsi. Ši iniciatyva, bendradarbiaudama su patyrusiais kino industrijos profesionalais bei aukščiausio lygio ekspertais, padeda dalyviams visapusiškai išvystyti kuriamų projektų idėjas, pasiruošti finansavimui bei efektyviai jas realizuoti, taip kartu skatindama ir regioninį kino kultūros bei industrijos augimą. Papildoma vertė bandomųjų dirbtuvių Vilniuje dalyviams - alternatyvių kultūrinių projektų finansavimo galimybių kino srityje tyrinėjimas. Vilniuje vyksiančios dirbtuvės sukvies SOFA alumnus ir galimus finansavimo partnerius iš viešojo ir privačiojo sektorių.

Į dirbtuves buvo atrinkti penki SOFA alumnai, aktyviai veikiantys kino industrijoje: Iris Elezi (Albanija), Miroslavas Mogorovičius (Serbija), Lizaveta Bobrykava (Baltarusija), Inesa Ivanova (Lietuva) ir Dorina Oarga (Rumunija).

Pasak SOFA mokymų vadovo Nikolajaus Nikitino, su naujosiomis bandomosiomis dirbtuvėmis SOFA struktūra pasiekė tris stadijas ir tapo visus metus trunkančiais mokymais.

„Nuo šiol kasmet rengsime vienas dirbtuves tai pačiai dalyvių grupei apie projektų vystymą Varšuvoje ir vienas apie projektų rinkodarą Tbilisyje, o prie jų prisijungs naujai įkurtos Vilniaus dirbtuvės, atviros visiems SOFA alumnams ir skirtos privačiajam-viešajam finansavimui bei partnerystei. Esame labai laimingi ir dėkingi mūsų pagrindiniams partneriams Lietuvos kino centrui ir Vokietijos užsienio reikalų ministerijai, kad padėjo mums įgyvendinti šią svajonę. Džiaugiamės, kad dirbtuves galime rengti Vilniuje - vaizdingame mieste su aktyviu kultūriniu gyvenimu būtent šiuo metu, kai Lietuva patiria ekonominį proveržį ir aktyviai dalyvauja kino bei naujųjų medijų srityse“, - sakė N. Nikitinas.

SOFA dirbtuvių Vilniuje dalyviai turės progą mokytis iš dviejų itin patyrusių ekspertų, kino industrijos profesionalų, „Media Deals“ atstovų Julianės Schulzės ir Thierry Baujard. „Media Deals“ organizuoja Europos investuotojų forumus įvairiose Europos šalyse, kurių metu antrepreneriai ir investuotojai gali susitikti ir aptarti investavimo bei partnerystės galimybes.

Po dviejų dienų intensyvių mokymų su lektoriais dalyviai pristatys savo projektų idėjas finansuotojams ir Europos viešųjų fondų atstovams, viešintiems Lietuvoje.

SOFA dirbtuves finansuoja Lietuvos kino centras ir Vokietijos užsienio reikalų ministerija.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS