Vilniuje rengiamos LGBTIQ bendruomenės eitynės | Diena.lt

VILNIUJE RENGIAMOS LGBTIQ BENDRUOMENĖS EITYNĖS

  • 52

Vilniaus centre šeštadienį rengiamos LGBTIQ bendruomenės „Vilnius Pride“ eitynės.

Jos prasidės nuo Nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos ir per Gedimino prospektą tęsis iki Katedros aikštės. Čia vyks susirinkimas, bus sakomos kalbos.

Viena iš eitynių organizatorių Ieva Laugalytė BNS sakė, kad renginyje tikimasi sulaukti apie 3 tūkst. dalyvių.

Kaip nurodo organizatoriai, keliami keturi pagrindiniai reikalavimai: teisinių ir medicininių sąlygų lyties keitimui sudarymas, teisė į santuoką, partnerystę ir įvaikinimą, cenzūruojančių nepilnamečių apsaugos įstatymo nuostatų panaikinimas, pilnavertė apsauga nuo diskriminacijos.

„Kalbant apie reikalavimus, norėtųsi pabrėžti, kad socialinio teisingumo vien tik įstatymais neužtikrinsi. Tam reikėtų platesnių sisteminių pokyčių, bet bet kokiu atveju šitie reikalavimai, kurios mes keliam, labai ženkliai ir stipriai prisidėtų prie lygiateisiškesnio ir saugesnio LGBTQI žmonių egzistavimo Lietuvoje“, – sakė I. Laugalytė.

Renginį organizuoja asociacija „Trans Autonomija“ ir pilietinės visuomenės iniciatyva „Demonstruokimės“.

Šių eitynių metu sostinėje numatomas ir alternatyvus renginys „Keliu trispalvę už Lietuvą“, jis vyks Katedros aikštėje. Į šį renginį kvietė riaušių prie Seimo byloje kaltinamas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas.

Socialinio teisingumo vien tik įstatymais neužtikrinsi.

Vaizdo įraše prie anksčiau vaivorykštės spalvomis nudažytos perėjos Pylimo gatvėje, jis šaipėsi iš LGBTIQ bendruomenės, kad nepavyko šiomis spalvomis perėjos nudažyti ir vėl, kalbėjo aplinkui nematantis Lietuvos trispalvių ir ragino jas iškelti šeštadienį.

Policija savo ruožtu įspėjo, kad socialiniuose tinkluose pasirodę raginimai šeštadienį rinktis į sostinės Katedros aikštę ir organizuoti eitynes su trispalvėmis, yra nesuderinti, tad tokie veiksmai pažeistų galiojančius teisės aktus.

Pareigūnai ragino nedalyvauti neteisėtose eitynėse ir nepažeidinėti įstatymų.

LGBTIQ eitynės sostinėje vyks Estijai praėjusią savaitę tapus pirmąja Baltijos šalimi, įteisinusia tos pačios lyties asmenų santuokas. Lietuvoje Civilinės sąjungos įstatymo projektas, kuriuo būtų įteisinta tos pačios lyties asmenų partnerystė, yra įveikęs svarstymo stadiją.

Pernai Vilniaus centre buvo surengtas Lietuvos, Latvijos ir Estijos festivalis „Baltic Pride“.

Rašyti komentarą
Komentarai (52)

JTO- Jurgis

NORI TARP DVIEJŲ MERGAIČIU PER VIDURI JURGI

Anonimas

Jiems stypriai pazeistos smegenys ir nervine sistema.Gydyti ir dar karta gydyti ir labai reikia saugoti savo vaikus nuo tokiu.

O po savaitės verks kad platinamas ŽIV

Kad trūksta med.personalo pradurtom LGBTQI žarnom gydyti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS