Vilniuje šį rudenį bus išasfaltuoti dar šeši kilometrai žvyrkelių | Diena.lt

VILNIUJE ŠĮ RUDENĮ BUS IŠASFALTUOTI DAR ŠEŠI KILOMETRAI ŽVYRKELIŲ

Vilnius neapsiribos pavasarį suplanuotų dvylikos kilometrų gatvių sutvarkymu ir asfaltavimu – skyrus papildomus 1,5 mln. eurų žvyrkelių asfaltavimui, dar šį rudenį bus išasfaltuoti 6 kilometrai žvyrkelių.

Papildomos lėšos leis išasfaltuoti Kopūstėlių ir Šernų gatvių atkarpą (nuo Apuokų iki Pagairės gatvės), Veisiejų, Kunigiškių nuo Jaunystės sankryžos iki Povilo Matulionio gatvės sankryžos, Bičių gatvę, Verbų skersgatvį., Arimų gatvę (nuo A. Kojelavičiaus link Baniškių gatvės). Bendras asfaltuojamų atkarpų ilgis sieks apie šešis kilometrus. Šiose gatvėse ir gatvių atkarpose bus ne tik paklotas naujas asfaltas, bet ir sutvarkyti kelkraščiai, pažymima savivaldybės pranešime.

Dar beveik 800 metrų žvyrkelio bus išasfaltuota pagal programą „50 ir 50“, kai pusę sumos reikiamos gatvės tvarkymui skiria savivaldybė, o kita puse prisideda gyventojai. Pirmoje šių metų pusėje savivaldybė visas lėšas, numatytas žvyrkelių asfaltavimui, buvo skyrusi programai „50 ir 50“. Vilniaus miesto savivaldybės tarybai patvirtinus naują tvarką, savivaldybė tam tikrais atvejais finansuoja dar didesnę dalį projektų nei iki šiol.

Pasinaudojant „50 ir 50“ programa šiemet dar bus išasfaltuota Upėtakių gatvė (dalis iki Užutėkio ir Užutėkio gatvės dalis), Pupojų sodų gatvė (ruožas nuo Pupojų sodų 5-osios iki Pupojų sodų 2-osios ir Pupojų sodų 2-osios gatvės).

Šiemet pasinaudojant programa „50 ir 50“ taip pat pasirašytos sutartys dėl Pavilnio sodų 20-osios, Paeglinės sodų 1-osios, Viršupio sodų 10-osios, Baltosios Vokės sodų gatvės asfaltavimo.

Pagal šią programą šiemet jau išasfaltuota Viršupio sodų 7-oji gatvė (nuo Anapilio. iki Viršupio sodų 9-osios gatvės), Dumnavos gatvė, atliktas dalies A. Teličėno gatvės remontas, M. Bukšos ir V. Kuzmos gatvių remontas.

GALERIJA

  • Vilniuje šį rudenį bus išasfaltuoti dar šeši kilometrai žvyrkelių
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Romas

Vilniuje ??? NET 6 km. išasfaltuos ??? Suprasti būtų galima jeigu kokiame Balbieriškyje pasimatytų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS