Vilniuje vyks festivalis „Gyvūnų gerovės diena“ | Diena.lt

VILNIUJE VYKS FESTIVALIS „GYVŪNŲ GEROVĖS DIENA“

  • 3

Vilniaus Vingio parke šeštadienį vyks gyvūnų mylėtojų festivalis „Gyvūnų gerovės diena“, kuriame vyks nemokamos veterinarų konsultacijos, paskaitos, viktorinos, šunų augintojų bėgimo su savo keturkojais varžybos.

„Organizuodami šią šventę norime atkreipti dėmesį į gyvūnų gerovę bei minime viešosios įstaigos „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ įkūrimo metines – džiaugiamės, kad organizacija gyvuoja jau 11 metų“, – sako „Gyvūnų gerovės iniciatyvos“ (GGI) vadovė Beatričė Vaitiekūnaitė-Pliuskė.

Pasak organizatorių, į renginį atvyks 25 įmonių ir organizacijų atstovai, kurie bendraus su renginio dalyviais, konsultuos, atliks profilaktinę gyvūnų apžiūrą, skaitys paskaitas, kvies dalyvauti konkursuose ir laimėti prizus.

Festivalyje bus įrengta vaikų užimtumo erdvė, vyks viktorina apie šunų istoriją ir šunis Vilniuje, vyks šunų augintojų bėgimo su savo keturkojais lenktynės. Kaip skelbia GGI, pernai lenktynių dalyviai bėgo už Ukrainą, šiemet bėgimu kviečiama atkreipti dėmesį į beglobius gyvūnus.

Bėgimo su šunimi lenktynės vyks trijose kategorijose – atskirai varžysis maži, vidutiniai ir dideli šunys, kurie kartu su savo šeimininkais turės įveikti 25 metrų trasą. Kiekvienoje kategorijoje lenktynes nugalėję šunų šeimininkai kartu su savo augintiniais bus paskelbti kitų metų lenktynių ambasadoriais.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

MAN LABAI RŪPI

kada bus runkelių gerovė, o gal , kai sunaikins mediciną?

senis

gaunasi lietuvoje žmonės blogesni už gyvulius.

apgailėtina

gerovės valstybėje gerovė tik gyvūnams???

SUSIJUSIOS NAUJIENOS