Vilniuje vyks Pirmosios pagalbos festivalis | Diena.lt

VILNIUJE VYKS PIRMOSIOS PAGALBOS FESTIVALIS

  • 1

Vilniuje, Europos aikštėje, minint Pasaulinę pirmosios pagalbos dieną, pirmą kartą Lietuvoje vyks Pirmosios pagalbos festivalis.

Kaip pranešė Lietuvos Raudonasis Kryžius, juo siekiama atkreipti dėmesį į sveikatos priežiūros ir pirmosios pagalbos įgūdžių svarbą.

Festivalyje dalyvaus sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys, Skubiosios medicinos klinikos vadovas Kęstutis Stašaitis, Lietuvos Raudonojo Kryžiaus specialistai, Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų, Santaros klinikų atstovai, Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto mokslininkai ir studentai.

„Karo akivaizdoje ir postpandeminiame pasaulyje niekam nebereikia įrodinėti, kad pirmosios medicininės pagalbos mokėjimas yra mažiausiai, ką galima padaryti dėl savęs ir artimųjų didesnio saugumo“, – sako sveikatos apsaugos ministras A. Dulkys.

Anot jo, pirmosios pagalbos aktualumas išlieka – svarbu nuolat mokytis ir gilinti žinias, jas kartoti, kad reikiama pagalba būtų suteikta laiku.

„Tam pastangas suvienijo viešasis, nevyriausybinis sektoriai, verslas – pavyzdinis bendradarbiavimas“, – teigė jis.

Festivalyje numatytos specialistų diskusijos aktualiomis pirmosios pagalbos temomis, instruktoriai mokys dalyvius pirmosios pagalbos įgūdžių, kuriuos bus galima išbandyti praktiškai.

Taip pat bus galima susipažinti su greitosios pagalbos technika – apžiūrėti greitosios automobilį, pabendrauti su tarnybos darbuotojais;

Nacionalinio kraujo centro specialistai papasakos apie kraujo donorystę, vaistininkai kvies nemokamai atlikti tyrimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

valio

pagaliau sabatauskas gales isgelbet negyvilius su haubicom

SUSIJUSIOS NAUJIENOS