Vilnius atveria darželius dirbančių tėvų vaikams | Diena.lt

VILNIUS ATVERIA DARŽELIUS DIRBANČIŲ TĖVŲ VAIKAMS

Vilnius nuo pirmadienio žada įgyvendinti Vyriausybės reikalavimus ir atveria darželius dirbančių tėvų vaikams.

Kaip BNS sakė Vilniaus vicemerė Edita Tamošiūnaitė, nuo pirmadienio galės pradėti veikti visi miesto darželiai, tačiau kiek jų tiksliai atsidarys, paaiškės po darželių konsultacijų su tėvais ketvirtadienį ir penktadienį.

„Nuo karantino pradžios ši išimtis padaryta medikų ir medicinos sektoriaus darbuotojų vaikams, ji šiuo metu pildoma kitais sektoriais: statutinių pareigūnų, prekybos, paslaugų, gamybos, vaistinių darbuotojų vaikams bus suteikta ta galimybė. Jie bus mūsų darželiuose prižiūrimi ir maitinami, kaip ir numato Vyriausybės nutarimas“, – BNS sakė vicemerė.

Ji pabrėžia, kad būtina sąlyga norint vesti vaiką į darželį – šeimoje nė vienas iš tėvų neturi dirbti nuotoliniu būdu, būti atostogose ar prastovoje.

„Jei vienas tėvas dirba, o kitas dirba iš namų, tai nėra tokia būtinybė atvesti vaiko į darželį. Suteiksime vaikų priežiūrą toms šeimoms, kuriose abu tėvai privalo eiti į darbą. Nes virusas yra tarp mūsų, karantinas nėra pasibaigęs. Tai yra tik išimtys, neturi būti piktnaudžiaujama, tėvai turi būti sąmoningi“, – kalbėjo E. Tamošiūnaitė.

Suteiksime vaikų priežiūrą toms šeimoms, kuriose abu tėvai privalo eiti į darbą.

Šiuo metu sostinėje veikia 30 savivaldybės darželių, juos lanko 64 medikų vaikai, dar keli medikų vaikai eina į kelias veikiančias privačias ugdymo įstaigas.

Sostinės vicemerė patikino, kad veiksmai koordinuojami ir su privačiais darželiais, jie taip pat galės atsidaryti sulaukę tėvų prašymų.

Darželiams, anot jos, galios įpareigojimai rūpintis higiena įstaigose, tikrinti vaikų, personalo temperatūrą, valyti, dezinfekuoti paviršius ir žaislus, lauko žaidimų įrenginius – tėvai į darželį neįleidžiami, jie turi perduoti vaikus personalui prie lauko durų. Tiek tėvai, tiek auklėtojai perduodant vaiką privalo mūvėti pirštines, dėvėti apsaugines kaukes, tačiau vėliau, įstaigoje kaukės ir pirštinės nėra privalomos.

Anot E. Tamošiūnaitės, šios rekomendacijos parengtos griežtai laikantis visuomenės sveikatos specialistų nurodymų.

Darželiai ir mokyklos šalyje uždarytos nuo kovo 16 dienos, kai paskelbtas visuotinis karantinas. Trečiadienį Vyriausybė jo galiojimą pratęsė iki gegužės 11 dienos, tačiau nuo pirmadienio įpareigojo savivaldybes užtikrinti visų vaikų ir neįgaliųjų priežiūrą, maitinimą ir mokymą, jei darbuotojas negali dirbti nuotoliniu būdu ar nėra galimybės užtikrinti neįgaliųjų priežiūros namuose.

Premjeras Saulius Skvernelis anksčiau tvirtino, kad apie vaikų darželių visišką darbo atnaujinimą bus svarstoma gegužės mėnesį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS