Vilnius baigė šildyti ugdymo įstaigas | Diena.lt

VILNIUS BAIGĖ ŠILDYTI UGDYMO ĮSTAIGAS

  • 1

Didieji Lietuvos miestai šiomis dienomis baigia šildyti neveikiančias ugdymo įstaigas. Kada bus baigtas šildymo sezonas, priklausys nuo orų.

Savivaldybės taip pat ragina gyventojus, norinčius baigti šildymą, nuspręsti dėl to patiems.

Pasak Vilniaus vicemero Valdo Benkunsko, sostinės ugdymo įstaigų, kur nevyksta veikla, šildymas baigtas trečiadienį.

„Kadangi pastatai tušti ir žmonių nėra. O bendrai Vilniaus mieste sprendimas dar nėra priimtas, stebime oro temperatūrą. Klausimas individualus, vieniems ta pati temperatūra šilta, kitiems šalta, turime daug šeimų su vaikais namuose, tai sprendimo kol kas nepriimame, bet raginame kiekvieną namą kreiptis savarankiškai, jei yra poreikis, ir pabaigti šildymo sezoną“, – BNS sakė V. Benkunskas.

Pasak jo, anksčiau teisės aktai numatė, kad šildymas baigiasi, kai tris iš eilės paras vidutinė temperatūra yra 10 laipsnių ir didesnė, tačiau tokios nuostatos nebelikus, savivaldybė vis tiek ja vadovausis.

„Tai yra objektyvus kriterijus, žiūrint į oro temperatūrą. O dabar ilgalaikės prognozės rodo, kad ir kitą savaitę naktimis bus temperatūra arti neigiamos, taigi, sprendimų kol kas nepriimame“, – sakė vicemeras. 

Kauno darželiuose ir mokyklose šildymo sezonas taip pat baigtas trečiadienį, o dėl visų pastatų sprendimas kol kas nepriimtas.

Klaipėdos ugdymo ir sporto įstaigų šildymą ketinama nutraukti penktadienį.

Pernai Vilniuje šildymo sezonas baigėsi balandžio 19 dieną, Kaune – 23 dieną, o Klaipėdoje – 19 dieną.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

įdomu

tik dabar kai karantinas jau kelios savaitės? klausimas kam to reikėjo, kad kažkas pelną galėtų skaičiuoti? juk tratina ne savus , o visų miestelėnų! absurdas tas šimašius su visa savo svita

SUSIJUSIOS NAUJIENOS