Į skubų kvietimą skiepytis sureagavo žaibiškai: „AstraZeneca“ vakcinos dozių išpilti nereikės | Diena.lt

Į SKUBŲ KVIETIMĄ SKIEPYTIS SUREAGAVO ŽAIBIŠKAI: „ASTRAZENECA“ VAKCINOS DOZIŲ IŠPILTI NEREIKĖS

  • 2

Vilniaus mero Remigijaus Šimašiaus patarėjas Karolis Žukauskas pirmadienio popietę feisbuke pranešė, kad vakcinacijos centre „Litexpo“ likę nepanaudotų gamintojo „AstraZeneca“ vakcinų „Vaxzevria“ dozių. Tiesa, į kvietimą norintys skiepytis sureagavo žaibiškai ir laisvos vietos ištirpo.

„Pasiankstinkite antrą „AstraZeneca“ dozę dabar! Jeigu nuo jūsų pirmos „AstraZeneca“ („Vaxzevria“) dozės jau praėjo bent 4 savaitės ir norite jau dabar gauti antrą „AstraZeneca“ skiepą – važiuokite į „Litexpo“ dabar, turite spėti iki 15 val. Turėkite asmens dokumentą, gyva eilė. Taip nutiko, nes abiturientams ir mokytojams šiandien buvo paruošta 1000 „AstraZeneca“ dozių, bet jie panaudojo tik 600. Atšildyta vakcina galioja tik iki 15 val., todėl reikia sunaudoti visą, kad netektų išpilti. Kol kas vakcinų dar pakankamai, nežinau, kaip greitai išsinaudos, bet važiuokite ir bandykite. Pasidalinkite su tais, kas pirmą dozę gavo „AstraZeneca“ ir praėjo bent 4 savaitės“, – informavo K. Žukauskas.

Vos po keliolikos minučių mero patarėjas patikslino informaciją – laisvos vietos netruko išsekti.

„Atnaujinu: stop – kolegos praneša, kad tuoj bus užpildyta, tai nebevažiuokite, laisvų vakcinų nebebus. Ačiū, kad pasistengėte, kad nereikės išpilti „AstraZeneca“ dozių“, – socialiniame tinkle rašė K. Žukauskas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Eik eik

Skambink į centra ir sužinosi,o ne ant sofos sėdėjes.

Agro

Kas taip Kaune paskelbtų, kad yra laisvų vakcinų...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS