Vilnius paskirstė 1,2 mln. eurų dviem šimtams sporto projektų | Diena.lt

VILNIUS PASKIRSTĖ 1,2 MLN. EURŲ DVIEM ŠIMTAMS SPORTO PROJEKTŲ

Vis daugiau vilniečių laisvalaikį leidžiant atvirose ir uždarose sporto erdvėse, Vilniaus miesto savivaldybė didina paramą įvairių sporto iniciatyvų įgyvendinimui. Šiemet finansinio palaikymo sulaukė daugiau nei 200 sporto projektų ir iniciatyvų, kurios dar labiau prisidės prie aktyvios gyvensenos Vilniuje formavimo – sporto organizacijoms iš viso paskirstyta 1,2 mln. eurų. Finansavimas skirtas net 20 žmonių su negalia sporto organizacijoms.

Sporto projektų konkurse po 360 tūkst. eurų paskirstyta sporto renginių organizavimui, įvairių fizinio aktyvumo veiklų projektams bei įvairaus sporto inventoriaus ar įrangos įsigijimui. 120 tūkst. eurų finansavimas skirtas žmonių su negalia sporto organizacijų projektams.

Specialieji balai skirti už sporto profesionalų – lektorių, švietėjų, fizinio aktyvumo veiklų vedėjų – įtraukimą; skirtingų kartų ir šeimų įtraukimą į sporto veiklas; jaunimo iki 24 m. užimtumo didinimą; žmonių su negalia integraciją; senjorų įtraukimą; Vilniaus miesto 2020–2022 metais atnaujintų viešųjų sporto erdvių panaudojimą; dalyvių įtraukimą į ilgalaikį (ne mažiau kaip 3 mėnesių trukmės) fizinį aktyvumą; veiklų pasiekiamumą nuotoliniu būdu; nemokamus užsiėmimus ir tvarias veiklas.

Šiemet vilniečiai galės stebėti ir dalyvauti 61 sporto renginyje. 66 iniciatyvos pakvies laisvalaikį leisti aktyviai, o naujas inventorius praturtins 59 projektus.

2023 m. Vilnius dalinai finansavo 75 sporto renginius, tarp kurių buvo įvairių sporto šakų tarptautiniai turnyrai, taip pat didieji sostinės renginiai, tokie kaip „Velomaratonas“ ir „Vilniaus maratonas“. Įrangai ir inventoriui įsigyti paremti 65 projektai ir 58 – fizinio aktyvumo iniciatyvos, ištisus metus kvietusios vilniečius aktyviai leisti laisvalaikį.

Finansavimas sporto projektams pastaraisiais metais auga: 2023 m. iniciatyvoms ir projektams skirta rekordinė 1 mln. eurų suma, 2022 m. – 800 tūkst. eurų, o 2021 m. – 690 tūkst. eurų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS