Vilnius patvirtino naujas kieto kuro kainas besišildantiems savarankiškai | Diena.lt

VILNIUS PATVIRTINO NAUJAS KIETO KURO KAINAS BESIŠILDANTIEMS SAVARANKIŠKAI

Rinkoje mažėjant kietojo ir kitokio kuro kainoms, sostinės gyventojams nustatytos naujos šio kuro kainos, taikomos šildymo kompensacijoms apskaičiuoti.

„Rugpjūtį atlikus rinkos kainų analizę fiksuotas didžiausias pokytis mišrių malkų pardavime ir palyginti su praėjusiais metais stebimas žymus kainos sumažėjimas. Atlikę tiekėjų kuro kainų lyginamąją analizę, išvedėme vidutinės kainos vidurkį, kurį taikysime naujo šildymo sezono metu apskaičiuodami  būsto šildymo ir karšto vandens išlaidų kompensacijas“, – sakė Vilniaus savivaldybės Socialinių išmokų skyriaus vedėja Ieva Paberžienė.

Naujos artėjančio šildymo sezono kietojo ir kito kuro kainos, taikomos vidutinėms būsto šildymo ir karšto vandens išlaidų kompensacijoms apskaičiuoti: mišrių (skaldytų) malkų 1 kub. m kaina – 62, 64 Eur, akmens anglių – 0,35 Eur už 1 kg, durpių briketų – 0,19 Eur už 1 kg, suskystintų dujų iš balionų – 1,46 už 1 kg, medžio granulių – 0,30 Eur už 1 kg.

Tikslinant piniginės socialinės paramos teikimo sąlygas, taip pat numatyta, kad išimties tvarka  parama galės būti skiriama, kai  nuosavybės teise turimas turtas normatyvą viršija ne daugiau nei 10 proc.

Sugriežtintas punktas dėl daugiabučio namo modernizavimo (atnaujinimo) klausimo. Patikslintos aplinkybės ir Socialinių išmokų skyriui teiktini dokumentai, kai daugiabučio namo buto savininkas, turintis teisę į kompensacijas arba jas gaunantis, nedalyvavo ar atsisakė dalyvauti susirinkime, svarstant / priimant sprendimą dėl namo atnaujinimo (modernizavimo) projekto, ir dėl šių veiksmų projektas nepradėtas įgyvendinti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Anonimas

kai pilies į talpa mašinoj dujos skaičiuojamos litrais o kai buityje kilogramais

SUSIJUSIOS NAUJIENOS