Vilnius už 1,5 mln. eurų perka pirmuosius elektrinius autobusus | Diena.lt

VILNIUS UŽ 1,5 MLN. EURŲ PERKA PIRMUOSIUS ELEKTRINIUS AUTOBUSUS

  • 16

Vilnius už 1,5 mln. eurų perka pirmuosius 5 elektrinius autobusus.

Juos miestui pagamins ir perduos Lietuvos įmonė „TM Service“ kartu su Turkijos autobusų gamintoja „Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret“.

Miesto savivaldybė ir autobusus finansuojanti bendrovė „Vilniaus viešasis transportas“ penktadienį pasirašė sutartį su konkursą laimėjusiu konsorciumu, pranešė savivaldybė.

„Vilniaus viešojo transporto“ generalinis direktorius Rimantas Markauskas sako, kad iki 2020 metų Vilniuje neliks senesnių nei 7 metų autobusų.

„Šiuo metu perkame pirmuosius elektrinius autobusus, o kovo–balandžio mėnesiais planuojame įvairių gamintojų naujausių hibridinių modelių testavimą, o veliau pirksime ir hibridinius autobusus“, – pranešime sako R. Markauskas.

Planuojama, jog 5 raudoni elektriniai autobusai į gatves išvažiuos rudenį, visi jie važinės centro ir jo prieigų maršrutais. Savivaldybės teigimu, pakrauti autobusai galės nuvažiuoti 180 kilometrų.

Vilniuje dabar važinėja 250 autobusų ir 41 troleibusas.

Planuojama, jog iki 2020 metų sostinės autobusų parkas pasipildys iš viso 135 naujais autobusais – be elektrinių, bus dar 70 hibridinių, 50 dujinių ir 10 mažos talpos dyzelinių.

GALERIJA

  • Vilnius už 1,5 mln. eurų perka pirmuosius elektrinius autobusus
  • Vilnius už 1,5 mln. eurų perka pirmuosius elektrinius autobusus
K. Mačiūno nuotr., savivaldybės vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (16)

BLOGAI DARO

Kas yra turku ar kinieciu tai viskas puflo pavazines pusmeti ir prades gesti

Karsan Jest

tai mažas vienduris autobusiukas, tinkantis retai apgyvendintai vietovei, nes sėdimų vietų skaičius nedidelis-22.Ir toks autobusas 300000€?

girdėjau

kursuos jie vasario 16 ir kovo 11
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS