Vokiečių įmonė Vilniuje atleidžia visus darbuotojus | Diena.lt

VOKIEČIŲ ĮMONĖ VILNIUJE ATLEIDŽIA VISUS DARBUOTOJUS

Pastaruosius kelerius metus nuostolingai dirbusi Vokietijos kapitalo gyvulinės kilmės produktų perdirbimo įmonė „Van Hessen“ nusprendė baigti veiklą Lietuvoje.

Bendrovė praėjusią savaitę Užimtumo tarnybai pranešė, kad atleidžia visus 75 darbuotojus.

Įmonės likvidatore paskirta advokatų profesinės bendrijos „Roedl & Partner“ teisininkė Eglė Pinaitė BNS teigė, kad akcininkė priėmė sprendimą nutraukti veiklą Lietuvoje.

„Įmonės akcininkas, įvertinęs savo tolesnę plėtrą ir veiklos galimybes, finansinius aspektus, priėmė sprendimą nebevykdyti veiklos Lietuvoje“, – BNS sakė E. Pinaitė.

Įmonės akcininkas, įvertinęs savo tolesnę plėtrą ir veiklos galimybes, finansinius aspektus, priėmė sprendimą nebevykdyti veiklos Lietuvoje.

Registrų centro duomenimis, sprendimą dėl įmonės likvidavimo vienintelis jos akcininkas – Vokietijos bendrovė „Van Hessen Germany Casings“ – priėmė gegužės 22-ąją.

Nuo 1996-ųjų Vilniuje veikusi bendrovė (ankstesnis pavadinimas „Darsela“) pastaruosius penkerius metus dirbo nuostolingai, rodo jos finansinės ataskaitos. Bendrovės pagrindinė veikla yra gyvūnų žarnų rūšiavimas ir prekyba.

Kaip BNS informavo Užimtumo tarnyba, darbo neteks 50 rūšiuotojų, 15 gamybos darbininkų ir du mechanikai, kuriuos numatoma atleisti nuo birželio 30 dienos iki vasaros pabaigos.

Tarnybos specialistai šią savaitę įmonėje susitiks su darbuotojais ir pristatys jiems, kokios pagalbos galima tikėtis iš įstaigos, taip pat praneš apie galimybes įsidarbinti.

„Užimtumo tarnybos specialistai šį trečiadienį, birželio 21 dieną, vyks į „Van Hessen Lithuania“ pristatyti paslaugų ir laisvų darbo vietų likviduojamos įmonės darbuotojams“, – teigiama tarnybos komentare.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Patvorinio proletariato hunta

Patvoriniams analfabetams geriau ant pasalpu sedeti, o ne dirbti. Todel ir uzsidarineja. Nutraukti visas pasalpas ir nedirbancios valstieciu ir darbo klases tegul geriau stimpa is bado. Arba tegul ieskosi darbo pagaliau.

pajuto , kad

su žarnom nepasikars - ''van hessen'' svorio neišlaiko ................... dirbusiems kauliukus ir kanopas už dyką atiduos

????

ta skerdiena neatrodo panaši į tinkamą vartoti, o Lidle tikriausiai apie tokią žviegia "šviežia"
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS