Vyriausybė pritaria M. Romerio universiteto jungimui prie VGTU | Diena.lt

VYRIAUSYBĖ PRITARIA M. ROMERIO UNIVERSITETO JUNGIMUI PRIE VGTU

  • 1

Vyriausybė pritarė, kad Seimui būtų teikiamas siūlymas jungti Mykolo Romerio universitetą (MRU) prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU).

Nutarimo projektu siūloma, kad universitetai iki lapkričio 15 dienos pateiktų pertvarkos sąlygas, reorganizavimo planą ir atnaujinto VGTU statuto projektus.

Universitetai planuoja, kad susijungus universitetams penktadaliu turėtų sumažėti besidubliuojančių studijų programų: komunikacijos, ekonomikos, finansų, informatikos, vadybos bei verslo studijų.

Reorganizacija siekiama, kad sostinėje šalia klasikinio Vilniaus universiteto veiktų technologinis universitetas su stipriu socialinių mokslų branduoliu.

Vyriausybės anksčiau patvirtintas universitetų pertvarkos planas numato, kad šalyje veikiantys 14 valstybinių universitetų būtų pertvarkomi į devynis.

Kartu Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos siūlymui papildyti nutarimą protokoliniu įrašu, kad po universitetų sujungimo būtų steigiama Viešojo saugumo akademija.

Anot švietimo ir mokslo ministrės Jurgitos Petrauskienės, taip siekiama stiprinti viešojo saugumo srities specialistų rengimą.

„Manau, kad tai yra didelis ir svarbus žingsnis aukštojo mokslo institucijų tinklo pertvarkoje“, – teigė J. Petrauskienė.

Seimas jau yra prijungęs Lietuvos edukologijos ir Aleksandro Stulginskio universitetus prie Vytauto Didžiojo universiteto, taip pat vyks Šiaulių universiteto jungimas prie Vilniaus universiteto.

Planuojama, kad įvykdžius pertvarką 14 valstybinių universitetų persitvarkys į 9. Universitetų tinklo optimizavimui skiriama 123 mln. eurų, iš jų 106 mln. eurų ES investicijų – įrangai atnaujinti, studentų bendrabučiams ir studijų miesteliams rekonstruoti, fakultetams sujungti ir perkelti.

Gairės: MRU, VGTU, sujungimas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

riomerine profke aplamai reiketu sunaikint

o visa a lia ,,,profesura,,, utilizuot, uzteks kept ir gamint nepakaltinamus aferistus korumpuotus kysinikus ,alchasus...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS