A. Zuokas apie nepjautas Vilniaus pievas: tai apsileidimas – lyg pradėti girtis, kad nesivalau dantų | Diena.lt

A. ZUOKAS APIE NEPJAUTAS VILNIAUS PIEVAS: TAI APSILEIDIMAS – LYG PRADĖTI GIRTIS, KAD NESIVALAU DANTŲ

  • 12

Šiais metais Vilnius susilaukė ypač daug kritikos dėl žolės nepjovimo politikos. Žmonės skundėsi paūmėjusia alergija, padidėjusia tikimybe užsikrėsti erkiniu encefalitu. Sostinės gatvėse jau galima išvysti pokyčių – atėjo laikas šienavimui, praneša LNK.

Vilnius apsivalo nuo aukštų pievų. Dalies sostinės vietų jau pjaunama ir žolė, kuri iki šiol nebuvo judinama. Gyventojai tokį sprendimą sveikina.

Pastaruoju metu socialiniuose tinkluose Vilniaus valdžios sprendimas nepjauti žolės buvo ne tik kritikuojamas, bet pašiepiamas ir šmaikščiais vaizdo siužetais. Tiesa, sostinės vadovai tikina, kad vis daugiau pievų šienaujama ne dėl kritikos, o dėl to, kad taip buvo numatyta pagal planą.

„Tvaraus šienavimo tikslas buvo leisti subręsti žolinių augalų sėkloms. Kadangi laikas atėjo, botanikai rekomenduoja pievas šienauti“, – teigė Vilniaus vicemeras Tomas Gulbinas.

Pjaunamos žolės džiugina ir vairuotojus, kuriems dalyje Vilniaus vietų aukštai išaugusi pieva trukdydavo vairuoti.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Visgi kai kuriose sostinės vietose paliktos nešienautos pievos.

„Konsultuojantis su specialistais ir bendruomenėmis sudaromas šienavimo žemėlapis. Kur yra poreikis, kad būtų veja, o ne žolynas, viskas bus nušienauta“, – pabrėžė T. Gulbinas.

Buvęs sostinės meras Artūras Zuokas nešienaujamas žoles laiko dabartinės valdžios apsileidimu.

„Tai kaip pradėti girtis, kad nesivalau dantų ir tai nauja mada. Ar taip turi atrodyti Vilniaus miesto centrinės gatvės? Yra vietų, kur galima nešienauti, gali būti pievos, bet tai – apsileidimas“, – neigiamą požiūrį išsakė A. Zuokas.

Anot jo, Vilniaus vadovai nesilaiko reikalavimų, pagal kuriuos miesto erdvėje tokių nepjautų pievų net negali būti.

„Pagal sutartis, kurios egzistuoja Vilniaus mieste, žiūrėkime į teisinę reikalavimų pusę: įmonė, kuri prižiūri šią teritoriją, turėtų gauti baudą. Įmonėms, kurios laimėjo konkurse pjauti žolę, yra labai griežti reikalavimai“, – akcentavo A. Zuokas.

Dėl nešienaujamų pievų sostinėje jau yra kreiptasi net ir į prokuratūrą, kai vienas vairuotojų, nutrenkęs į gatvę išlėkusį briedį, aiškino jo nematęs dėl aukštos žolės.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Milda

Labai pritariu komentarui”Gamtos vaikas “Puikus komentaras.Mes norime stabdyti klimato kaita o ką darome?Kad ir tame pačiame Vilniuje.Kiek žemės uždengta asfaltu,cementu,trinkelėmis .Truksta žalumos .Brandus medžiai iškertami,pasodinamos šluoteles. Ir dar dėl šienavimoPavyzdys; buvo graži pievele,žydėjo balti dobiliukai dūzgė bites,skraidė drugeliai.VASARA.!!! Ir atėjo pjovėjai su trimeriais.Po jų neliko nieko,net žoles šaknų. P.S. pone Zuokai o kaip su Gedimino kalnu????

Anonimas

KAIP TIK GERAI KAD NEPJAUNAMA ŽOLĖ...NES....Į AUKŠTĄ ŽOLĘ ŠUNIS NEEINA ŠIKTI...TODĖL VILNIUS APSIVALĖ NUO ŠUNŲ IŠMATŲ.

Yra toks posakis

Naglas kaip tankas. Perka žiniasklaidą, stumia, rodo save, koks protingas, koks energingas, koks jaunas ir gražus, kaip rūpinasi vilniečiais. Bet pagrindinis pono rūpestis - prie pelningo lovio!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS