A. Zuokas: patvirtintas 1,5 mlrd. litų Vilniaus miesto biudžetas | Diena.lt

A. ZUOKAS: PATVIRTINTAS 1,5 MLRD. LITŲ VILNIAUS MIESTO BIUDŽETAS

  • 1

 Vilniaus miesto taryba trečiadienį patvirtino šių metų miesto biudžetą.

„Bendrą biudžetą, kurį teikiame tvirtinti po svarstymų komitetuose, yra 1,221 mlrd. litų. Be abejo, šis biudžetas kartu su Privatizavimo fondo pajamomis, kurios bus planuojama, kad bus 27,6 mln. litų ir su kelių priežiūros ir plėtros programa, kurią sudaro 35 mln. litų. Bendras biudžetas, pridėjus prie jo ES lėšas ir lėšas, kurias planuojama skolintis šiais metais, sudarytų šiek tiek daugiau nei 1,5 mlrd. litų“, - tarybos posėdyje sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Vilniaus miestui skiriamą gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį padidinus 6 procentiniais punktais iki 48 procentų, miestas šiemet papildomai turėtų gauti apie 100 mln. litų pajamų.

A.Zuokas anksčiau yra teigęs, kad sostinės finansines problemas pradėtų išspręsti jai tenkančios GPM dalies padidinimas iki 60 procentų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Valickas

Čia kažkas ne taip su aritmetika. "Padidinus Vilniui skiriamą GPM dalį 6 proc., miestas papildomai turėtų gauti 100 milijonų pajamų". Reiškia, 6 proc. nuo anksčiau gautos GPM dalies yra 100 milijonų Lt. Dalinu tą 100 mil. iš 0,06 ir gaunu ... 1667 milijonų Lt, t.y. daugiau nei visas Vilniaus biudžetas. Štai kokios būna nesąmonės, kai nepagalvoji, ką rašai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS