Antrąkart į apsaugos zoną be leidimo patekęs vilnietis užsidirbo 600 litų baudą | Diena.lt

ANTRĄKART Į APSAUGOS ZONĄ BE LEIDIMO PATEKĘS VILNIETIS UŽSIDIRBO 600 LITŲ BAUDĄ

  • 1

Per mėnesį 42-ejų vilnietis pasieniečiams įkliuvo dukart už tą patį pažeidimą – jis be pareigūnų leidimo pateko į Valstybės sienos apsaugos zoną (VSAZ). Pirmąkart atsipirkęs 75 litų bauda, dabar pažeidėjas turės pakloti jau 600 litų, praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba.

Antradienį VSAT Vilniaus rinktinės Lavoriškių užkardos pareigūnai Vilniaus rajono Beržytės kaimo prieigose, už maždaug 300 metrų nuo sienos su Baltarusija linijos, sulaikė 42-ejų Vilniaus gyventoją. Šioje miškingoje vietovėje yra nužymėta VSAZ, į kurią patekti galima tik turint pasieniečių leidimą. Vilnietis tokio dokumento neturėjo.

Paaiškėjo, kad šis vyras spalio pabaigoje už tokį patį pažeidimą Beržytės kaimo prieigose jau buvo įkliuvęs Lavoriškių pasieniečiams. Tąkart už šį Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą VSAT pareigūnai jam skyrė minimalią 75 litų baudą.

Pakartotinai nusižengusiam vilniečiui šįkart VSAT pareigūnai buvo griežtesni - pažeidėjui paskirta 600 litų administracinė bauda. Po apklausos ir sutvarkius visus dokumentų formalumus jis paleistas.

Valstybės sienos apsaugos zona yra nuo valstybės sienos į Lietuvos teritorijos gilumą einanti paženklinta pasienio ruožo teritorijos dalis. Joje valstybės sienos apsaugai ir jos tvarkymui užtikrinti įgyvendinamos techninės, organizacinės ir teisinės valstybės sienos apsaugos priemonės. Paprastai ši zona į Lietuvos teritorijos gilumą nuo sienos linijos tęsiasi nuo maždaug 50 metrų iki kilometro.

Miškuose VSAZ pažymėta ant medžių pririštomis ryškios geltonos spalvos juostomis su atitinkamais užrašais, prie keliukų – informaciniais ženklais su užrašais, įspėjančiais, kad toliau vykti be leidimo yra draudžiama. Laukuose ir kitose atvirose vietovėse VSAZ ribos žymimos specialiais geltonais stulpais.

Visose vietose VSAZ žymintys ženklai išdėstyti taip, kad prie jos priartėjęs ir į ją patenkantis asmuo negalėtų jų nepamatyti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

sultonas

Kai i zona ta papuola bauda ,o kam tada bauda skirt kai tiek daug valstybėj nelagalu kodėl čia tylima.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS