Automobilį rūkalų slėptuve pavertęs baltarusis nepergudravo pasieniečių | Diena.lt

AUTOMOBILĮ RŪKALŲ SLĖPTUVE PAVERTĘS BALTARUSIS NEPERGUDRAVO PASIENIEČIŲ

  • 0

VSAT pareigūnams įkliuvo baltarusis, visureigio slėptuvėse vežęs daugiau kaip 1 tūkst. pakelių kontrabandinių rūkalų. Vyrui gresia tūkstantinė bauda ir automobilio konfiskavimas.

Trečiadienį paryčiais VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kenos pasienio užkardos pareigūnai prie Vilniaus rajono Sirutiškių kaimu, kelyje Šumskas-Vilnius, patikrinti sustabdė automobilį „Hyundai Galloper“ baltarusiškais numeriais. Ši vieta yra netoli sienos su Baltarusija.

Automobilį vairavo 41-erių baltarusis, Lietuvoje buvęs teisėtai ir turėjęs tvarkingus asmens bei mašinos dokumentus. Kilus įtarimams, kad šia transporto priemone gali būti vežamas nelegalus krovinys, nuspręsta visureigį patikrinti Medininkų punkte, kur yra tokiai apžiūrai reikalinga patalpa bei įranga.

Patikrinimo rentgeno aparatu metu paaiškėjo, kad automobilio konstrukcijos ertmėse yra įrengtos slėptuvės. Iš jų pasieniečiai ištraukė 1309 pakelius įvairių rūšių cigarečių pakelių su  baltarusiškomis banderolėmis ir be jų.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką baltarusiui Kenos pasieniečiai pradėjo administracinės bylos teiseną. Ją nagrinės Vilniaus apylinkės teismas. Užsieniečiui gresia bauda nuo 5,2 tūkst. iki 6 tūkst. eurų bei automobilio konfiskavimas.

Po apklausos įteikę šaukimą atvykti į teismą pasieniečiai baltarusį paleido. „Hyundai Galloper“ ir cigaretės saugomi Kenos pasienio užkardoje.

GALERIJA

  • Automobilį rūkalų slėptuve pavertęs baltarusis nepergudravo pasieniečių
VSAT nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS