Su automatu pabėgęs I. Molotkovas kalės beveik puspenktų metų | Diena.lt

SU AUTOMATU PABĖGĘS I. MOLOTKOVAS KALĖS BEVEIK PUSPENKTŲ METŲ

  • 1

Iš policijos automatą pagrobusiam ir pabėgusiam Igoriui Molotkovui teismas skyrė 4 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.

Tokį nuosprendį pirmadienį paskelbęs Vilniaus apygardos teismas I.Molotkovą pripažino kaltu pagal visas inkriminuojamas veikas: dėl šaunamojo ginklo pagrobimo panaudojant psichinį smurtą bei neteisėto jo gabenimo, taip pat dėl to, jog naudodamas psichinę prievartą reikalavo, jog valstybės tarnautojai atliktų veiksmus jo naudai.

Teismas atsižvelgė į tai, jog vyras 126 kartus baustas administracine tvarka, 15 kartų teistas, niekur nedirba. Taip pat atsižvelgta į tai, jog jo veiksmai buvo spontaniški, neplanuoti.

Tiek valstybės kaltintoja, tiek advokatė sutiko su teismo sprendimu bei jo žadėjo neskųsti.

„Manome, kad teismas buvo labai teisingas ir humaniškas, atsižvelgė į visas lengvinančias aplinkybes, o jų buvo net keletas: jis visiškai prisipažino ir gailisi, buvo streso situacijoje, trečia, tas elgesys buvo išprovokuotas, kadangi paliko automatą be priežiūros“, - žurnalistams sakė I.Molotkovo advokatė Elena Šajaukaitė.

Anot jos, neskųsti nuosprendžio prašė pats I.Molotkovas, suprasdamas, jog „mažesnės jam neskirs joks teismas“.

„Manau, kad tai teisėtas, pagrįstas, artimas mano prašomai mano bausmei sprendimas“, - sakė ir prokurorė Edita Ignatavičiūtė, pažymėjusi, jog nuteistais padėjo ikiteisminiam tyrimui.

Prokuratūros duomenimis, pernai lapkričio 19 dieną du Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai po ilgų klaidžiojimų po sveikatos priežiūros įstaigas, esančias Vilniuje, vežė 1991 metais gimusį kaltinamąjį I. Molotkovą atgal į Švenčionių policijos areštinę, tačiau gavę papildomą užduotį, užvažiavo į Vilniaus miesto šeštąjį policijos komisariatą. Kaltinamajam rankos priekyje buvo surakintos antrankiais, automobilio galinės durelės iš vidaus užblokuotos.

Policijos pareigūnai trumpam išlipo iš automobilio, o I. Molotkovas, pasinaudodamas esama situacija, pagrobė automobilio priekyje paliktą automatinį ginklą su šovinių dėtuve. Policijos pareigūnė, priėjusi prie galinių mašinos durelių ir jas atidariusi, pamatė į save nukreiptą ginklą. Kaltinamasis reikalavo, kad policijos pareigūnė nekeltų sąmyšio ir sėstų į automobilį. I. Molotkovas grasino panaudoti ginklą, jeigu nebus vykdomas jo reikalavimas. Netrukus prie automobilio priėjo ir kitas policijos pareigūnas, ir jam grasindamas ginklu kaltinamasis pareikalavo sėstis į automobilį. Pareigūnė bandė nuraminti I.Molotkovą, o jos partneris netrukus pabėgo slėptis į komisariato pastatą. Paskui jį pasišalino ir policininkė.

Tuo metu kaltinamasis, išlipęs iš automobilio per priekines duris, pabėgo.

Kaltinamojo paieškai mestos didžiulės policijos pajėgos. Policijos duomenimis, tą vakarą bėglio ieškojo apie 3 tūkst. pareigūnų, pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis, budėjo policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“. Jis po penkių valandų rastas savo namuose.

I.Molotkovas su savimi pagrobto ginklo neturėjo. Netrukus po sulaikymo jis parodė vietas, kuriose paslėpė automatinį ginklą su šovinių dėtuve bei antrankius.

Nurodytoje vietoje aptiktas nepažeistas automatinis ginklas su visais dėtuvėje buvusiais šoviniais bei išoriškai nepažeisti antrankiai, kuriuos kaltinamasis pats nusiėmė atsirakindamas turimomis priemonėmis.

Po I.Molotkovo pabėgimo apie atsistatydinimą pranešė vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis, kuris sulaukė prezidentės Dalios Grybauskaitės kritikos tiek dėl įvykusio incidento, tiek dėl netinkamo valstybės vadovų informavimo apie paieškos operaciją. Vėliau po pokalbio su premjeru Algirdu Butkevičiumi S.Skvernelis apsisprendė likti poste.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Suprantama

asmuo parodęs policinės sistemos bukumą kalės ilgai:))

SUSIJUSIOS NAUJIENOS