Buvęs Lietuvos pašto vadovas A. Urbonas nuteistas kalėti pusšeštų metų | Diena.lt

BUVĘS LIETUVOS PAŠTO VADOVAS A. URBONAS NUTEISTAS KALĖTI PUSŠEŠTŲ METŲ

Buvęs bendrovės Lietuvos paštas vadovas Andrius Urbonas nuteistas penkerių metų ir šešių mėnesių laisvės atėmimo bausme. A.Urbonas pripažintas kaltu, kad dirbdamas tuometiniame „Hansabanke“ (dabar „Swedbank“) prievartavo didelės vertės svetimą turtą ir pasikėsino įgyti jį apgaule, taip pat subūrė organizuotą asmenų grupę ir jai vadovavo. 

Vilniaus apygardos teismas pirmadienį paskelbė nuosprendį 5 asmenų grupei. A.Urbonas po teismo sprendimo žurnalistams sakė, kad nuosprendį skųs.

„Mes pasinaudosime teise skųsti šitą sprendimą per 20 dienų ir mes įrodysime savo visas teises ir kad mes esame nekalti“, - sakė jis.

A.Urbonas kaltinimus kaltinimus jam vadino „visiška nesąmone“ ir apgailestavo, kad byla buvo nagrinėjama uždaruose posėdžiuose.

„Gaila, kad vyko uždaras posėdis, jūs negalėjote sudalyvauti, mano manymu, cirko šou“, - sakė A.Urbonas. Byla, jo įsitikinimu, sukurta, siekiant pašalinti jį iš Lietuvos pašto vadovo pareigų.

Baudžiamąją bylą dėl turto prievartavimo, sukčiavimo, asmens terorizavimo, kyšininkavimo, papirkimo ir komercinio šnipinėjimo tyrė Vilniaus apygardos prokuratūra.

Kartu su A.Urbonu nuteisti buvęs „Swedbank lizingo“ komercinio transporto lizingo skyriaus vadovas Ramūnas Macas, kredito unijos Vilniaus taupomoji kasa Paskolų komiteto pirmininkas Ruslanas Pogorelovas, Vilniaus rajone veikiančios Rukainių pirties savininkas Marijanas Romanovskis ir bankroto administratorius Andrius Grigalauskas iš Panevėžio. Visiems jiems skirtos realios laisvės atėmimo bausmės.

Tuo metu buvęs banko paskolų tarnybos vadovas Paulius Čiapas, kurį prokurorai taip pat kaltino veikus šioje grupėje, išteisintas.

Banko „Swedbank“ ieškinį dėl 1 milijono litų žalos atlyginimo teismas atmetė.

Lietuvos pašto generalinį direktorių A.Urboną prokurorai sulaikė 2010 metų kovą. Šias pareigas jis ėjo nuo 2009 spalio iki 2010 metų kovo pabaigos.

Iki darbo pašte A.Urbonas 12 metų dirbo bankininkystės srityje, vadovavo tuometinio „Hansabanko“ verslo bankininkystės tarnybai, buvo banko valdybos pirmininko pavaduotojas bei bendrovės "Hansa lizingas" valdybos narys.

2009 metų balandžio pabaigoje jis tapo energetikos bendrovės „Leo LT“ antrinės bendrovės VST elektros tiekimo tarnybos direktoriumi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

manjana

Šiuo atveju labai tinka du posakiai:"...ir tarp čigonų vagių pasitaiko","ir šustra višta šikną išsidilgina".

SUSIJUSIOS NAUJIENOS