Buvęs pareigūnas įtariamas neteisėtai perdavęs savo ginklus | Diena.lt

BUVĘS PAREIGŪNAS ĮTARIAMAS NETEISĖTAI PERDAVĘS SAVO GINKLUS

  • 1

Buvęs policijos pareigūnas įtariamas neteisėtai kitam žmogui perdavęs tris savo vardu registruotus šaunamuosius ginklus, antradienį pranešė Vilniaus apskrities policija.

2016 m. gruodžio 31 dieną policijos patruliai Vilniaus geležinkelio stoties prieigose patikrino įtartiną automobilį, kuriame sėdėjo sėdėjo du vyrai ir rado vieną šaunamąjį ginklą – pistoletą. Minėti asmenys leidimo nešioti šaunamuosius ginklus neturėjo, todėl jie buvo sulaikyti. Vienas iš vyrų prisipažino, kad rastas ginklas priklauso jam, tačiau ginklo įsigijimo aplinkybių nepaaiškino. Nustatyta, kad šis pistoletas yra registruotas buvusio policijos pareigūno, anksčiau dirbusio policijos patruliu, vardu.

Buvęs pareigūnas buvo iškviestas į apklausą, tačiau nesugebėjo paaiškinti, kaip jo vardu registruotas šaunamasis ginklas atsidūrė pas kitą nepažįstamą jam asmenį.

Policijos duomenimis, buvęs pareigūnas tuo metu turėjo tris savo vardu registruotus pistoletus, kuriuos įsigijo savigynai.

Netrukus policijos pareigūnai pradėjo dar vieną ikiteisminį tyrimą dėl šaunamojo ginklo, šaudmenų, sprogmenų ar sprogstamųjų medžiagų pagrobimo, nes vyras grįžęs namo po apklausos policijos komisariate iškvietė policiją ir pareiškė, kad iš jo name esančio seifo neaiškiomis aplinkybėmis dingo visi trys jo vardu registruoti šaunamieji ginklai, tačiau įvykio vietos apžiūros metu jokių įsilaužymo į namą ar seifą žymių nerasta.

Tyrimą atlikę pareigūnai nustatė, kad kaltę dėl rasto automobilyje ginklo prisiėmęs vyras iš tiesų nebuvo šio pistoleto naudotojas, tuo tarpu ginklu naudojosi anksčiau ne kartą teistas jo bendrakeleivis, su kuriuo buvęs policijos pareigūnas, kurio vardu ginklas registruotas, buvo pažįstamas.

Buvęs policininkas tris pistoletus įsigijo savo vardu ir perdavė šiam pažįstamam, kuris disponavo ginklais tol, kol pareigūnai rado vieną jų automobilyje. Po šio įvykio jis atsikratė likusių dviejų ginklų. Tuo tarpu buvęs policijos pareigūnas, sužinojęs, kad automobilyje buvo rastas vienas jo vardu registruotas ginklas, melagingai pranešė policijai apie savo neva namuose laikomų ginklų vagystę.

Buvusiam pareigūnui ir iš jo ginklus gavusiam vyrui gresia nuo 4 iki 8 metų laisvės atėmimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ir

vel ...kodel nekomentuojat pavardziu ir tautybes o beto tai jau vsd darbas nes gzli buti su kgb turintys rysiu ir iki siol dar niekur nepropuoguojama gal tai valst. pasl ?.......

SUSIJUSIOS NAUJIENOS